Bouillon uit de slowcooker

Bouillon uit de slowcooker
Runderbouillon
Als je dit recept volgt krijgt u een volle, vlezige bouillon. Vraag je slager naar ossenstaart, schenkel of andere vlezige runderbotten. Bewaar de bouillon in handige porties. Invriezen is een prima optie.
700 gram runderbotten
225 gram stoofvlees (rund), in blokjes
1 grote ui, in vieren gesneden
1 grote wortel, geschrapt en gehalveerd
1 stengel bleekselderij, in drie stukken gesneden
2 el plantaardige olie
2 teentjes knoflook, gehakt
1 tl zwarte peperkorrels
4 kruidnagels
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde rozemarijn
1 tl gedroogde peterselie
2 laurierblaadjes

Verwarm de oven op 220 graden. Doe de botten, het vlees en de groenten in een grote braadslee, besprenkel ze met de olie en schep de botten erin om zodat ze er rondom mee worden bedekt. Bestrooi het geheel met de knoflook en de kruiden, en bak dit alles ongeveer 1 uur in de oven; keer de botten, het vlees en de groenten halverwege om. Neem de braadslee uit de oven en doe alles over in de slowcooker. Giet er zo veel water bij dat alle ingrediƫnten net worden bedekt. (ca. 1.5 liter) Zet de cooker op stand laag: stel de timer in op 10-12 uur. Daarna giet je de bouillon door een zeef in een pan, leg er de deksel op en zet hem in de koelkast. Gooi de botten en groenten weg. Als de bouillon goed koud is, schept u het vet van het oppervlak. Je kunt de bouillon 4-5 dagen in de koelkast bewaren, en in de vriezer tot 6 maanden.
Voor ca. 1.5 liter