Chocolade-bananencake

Chocolade-bananencake
4 personen

Benodigdheden

• 200 g zelfrijzend bakmeel
• 74 g boter
• 2 rijpe bananen
• 75 g tafelsuiker
• 50 ml melk
• 1 ei, losgeklopt
• 75 g pure chocolade, fijngehakt
Benodigdheden voor de chocoladesaus
• 90 g fijn tafelsuiker
• 50 ml water
• 175 g pure chocolade, fijngehakt
• 25 g boter
• 2 el cognac of sinaasappelsap

Bereiding:

Vet een puddingvorm van 1 liter in en bedek de bodem met bakpapier. Zet een omgekeerd schoteltje in de binnenpan en schenk er ongeveer 2,5 cm heet water bij. Zet de slowcooker vervolgens op HOOG. Zeef het bakmeel in een grote mengkom en wrijf de boter erdoor tot het mengsel op grof broodkruim lijkt. Prak de bananen in een aparte kom en roer ze daarna door het mengsel van bakmeel en boter. Voeg de suiker toe en roer goed. 
Klop in een schone kom de melk en het ei door elkaar. Klop het mengsel dan door het beslag. Roer de chocolade erdoor en schep het beslag in de vorm. Bedek de vorm met een dubbele laag ingevette aluminiumfolie en zet hem in de binnenpan. Schenk zo veel kokend water in de binnenpan dat de vorm voor de helft onderstaat. Doe het deksel op de pan en zet de slowcooker 3-4uur op HOOG of tot een vleespen die u in het midden van de cake prikt er schoon uit komt. Zet de slowcooker uit en laat de vorm in de pan staan terwijl u de saus maakt. 
Voor de saus: verhit suiker en water op laag vuur al roerend tot alle suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur, voeg de chocolade toe en roer tot die is gesmolten. Roer op dezelfde manier de boter erdoor en roer tot slot de cognac of sinaasappelsap erdoor. Neem de cake uit de slowcooker en ga met een mes langs de binnenkant van de vorm. Stort de cake op een warm bord, schenk de saus erover en serveer de cake meteen. 

Wist je dat:

- een cake niet uitdroogt in een slowcooker? Daarnaast verbruik je minder stroom!

Producten die je kunt gebruiken: