Farro salade met feta en dadel-vijgen dressing

Farro salade met feta en dadel-vijgen dressing
Ingrediƫnten
  • 125 gr farro of ander graan zoals rijst, spelt of quinoa
  • 50 gram feta
  • 40 gram gedroogde cranberries
  • rucola of andere bladsla
  • 125 gram kerstomaatjes
  • 70 gram pecannoten
  • 1 el honing
  • klontje boter om de noten te bakken
Dressing
  • 2 el vijgen dadel azijn
  • 1 el yoghurt
  • 1 el Spaanse olijfolie
  • Peper en zout
Bereiding
  • Kook de farro of het graan van je keuze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
  • In de tussentijd brokkel je de feta, snij je de tomaatjes in kwartjes en hak je de cranberries grof.
  • Zet een kleine koekenpan op het vuur, smelt hierin een klontje boter en voeg de pecannoten toe. Rooster ze even en voeg de eetlepel honing toe. Schud alles goed om zodat de noten met een laagje honing zijn bedekt. Laat dit even karamelliseren maar let op dat het niet verbrand. Haal uit de koekenpan en hak de noten grof.
  • In een kom doe je de farro, de cranberries, kerstomaatjes, pecannoten en feta en meng dit.
  • Maak een dressing door de ingrediĆ«nten bij elkaar te doen en goed te mengen. Druppel wat van de dressing over de salade.
  • Maak de borden op door de sla op het bord te leggen en hierop de farro te doen. Doe er nog wat dressing over en serveer meteen.
Smakelijk eten!

bron: Simones Kitchen