Gerookte zalm met tomatensalade en lompviseitjes
heerlijk recept van Pascale Naessens uit haar boek Puur genieten en toch gezond en slank
300 gram gerookte zalm in plakjes
1 pot zalmviseitjes of kaviaar (in het originele recept worden lompviseitjes gebruikt)
2 tomaten
2 lente uitjes
1 handvol bladpeterselie
olijfolie
citroen
Snijd de tomaten in kwarten, haal het binnenste eruit, duw dit door een zeef en vang het sap op.
snijd het vruchtvlees van de kwarten in maantjes en vervolgens in blokjes.
hak de lente-uitjes fijn.
doe de tomatenblokjes, de lente-uitjes en het tomatensap in een kom.
giet er een scheut olijfolie bij, een beetje citroensap en kruid met fleur de sel en zwarte peper.
roer er de lompviseitjes onder.
hak de bladpeterselie fijn.
leg de plakjes zalm op de borden, met in het midden de tomaten-salade.
werk af met de peterselie.
300 gram gerookte zalm in plakjes
1 pot zalmviseitjes of kaviaar (in het originele recept worden lompviseitjes gebruikt)
2 tomaten
2 lente uitjes
1 handvol bladpeterselie
olijfolie
citroen
Snijd de tomaten in kwarten, haal het binnenste eruit, duw dit door een zeef en vang het sap op.
snijd het vruchtvlees van de kwarten in maantjes en vervolgens in blokjes.
hak de lente-uitjes fijn.
doe de tomatenblokjes, de lente-uitjes en het tomatensap in een kom.
giet er een scheut olijfolie bij, een beetje citroensap en kruid met fleur de sel en zwarte peper.
roer er de lompviseitjes onder.
hak de bladpeterselie fijn.
leg de plakjes zalm op de borden, met in het midden de tomaten-salade.
werk af met de peterselie.