Per­zik­spies (toetje)

Per­zik­spies (toetje)
Met Walnotenolie
Ingrediënten:
  • 4 perzikken
  • Walnootolie
  • 1 beker halfvolle kwark Vanille
  • 8 amaretti (Italiaanse amandelkoekjes)
Bereiden
  1. Verhit een grillpan. Halveer de perziken en verwijder de pit. Snijd de helften elk in 3 parten en rijg 6 stukjes perzik aan 2 spiesen. Bestrijk de spiesen dun met de walnotenolie en bewaar ze afgedekt op een koele, donkere plek (niet in de koelkast).
  2. Verdeel de vanillekwark over 4 glazen. Bewaar de glazen afgedekt in de koelkast. Gril de spiesen in 4-5 min. lichtbruin. Keer regelmatig. Zet de glazen met vanillekwark op 4 borden. Verkruimel de amaretti erboven en leg naast elk glas een warme perzikspies.
Tip:
In plaats van amaretti kunt u ook verkruimelde bitterkoekjes nemen. Helemaal af met een glaasje amandellikeur erbij.
Je kunt de spiezen ook op de barbecue grillen.

bron: AH