Pistache ijs maken in de ijsmachine

Pistache ijs maken in de ijsmachine

Om goed en lekker pistache ijs te maken heb je verse en van goede kwaliteit pistache noten nodig. Voor de rest is dit recept vrij eenvoudig als de meeste ijs recepten.

Ingrediënten:

  •  verse volle melk: 200 ml
  •  room: 200 ml
  •  suiker: 80 gr
  •  eieren: 2
  •  vanille stokje
  •  pistachenoten in de dop: 100 gr

 Bereiding:

Doe de melk in een steelpan en voeg de vanille toe, zet het vuur uit zodra de melk bijna kookt. Zeef de melk en verwijder de zaden.

Klop de eieren met de suiker romig, opgezet en pluizig, roer nu de gekoelde melk door de eieren. Breng de room heel zachtjes aan de kook zodra dit punt is bereikt laat je de room afkoelen.

Ondertussen hak je de pistachenoten (erg fijn) en voeg de eieren room toe. Roer de eieren en de fijngehakte pistachenoten goed, klop hierna de room stijf. Meng nu alles nog een keer goed door elkaar, giet het vervolgens in de ijsmachine.