Pizza Recept!

Pizza Recept!
Ingrediënten voor 4 pizza’s
Pizzadeeg 500 gr
300 gr meel
25 gr gist
Theelepel zout
1 kopje lauw water
olijfolie
Topping
400 gr tomatensaus
bakje cherrytomaatjes 
500 gr gepelde reuze garnalen 
50 gr zwarte olijven
4 teentjes knoflook fijngehakt 
geschaafde parmezaanse kaas
(olijf)olie extra vergine
zakje rucolasla
versgemalen zwarte peper en zout
 
Bereidingswijze:
Stap 1: pizzadeeg:
Schud het meel in een hoopje op de tafel en maak in het midden een kuiltje. Schud hierin het theelepeltje zout. Los de gist op in het lauwwarme water en giet dit bij het meel. Kneed het meel net zo lang tot een vaste deeg ontstaat indien de deeg plakt ietwat meel erbij doen. Vorm hiervan een deegbal en laat onder een vochtige doek twee uur rijzen zodat de deeg verdubbelt in omvang. Als de deeg is gerezen nogmaals kneden, eventueel met een scheutje olijfolie “extra vergine”. En laat de deeg nog 5 minuten rijzen. Duw en rek het deeg op een met bloem bestoven plank uit tot een cirkel met een dikte van 1 cm.
Stap 2:
Verwarm de pizzaoven voor op stand 2,5 (380°C)
Stap 3:
Verdeel de tomatensaus over het deeg.  Halveer de cherrytomaatjes en knijp voorzichtig de pitjes eruit zodat met het bakken niet teveel vocht op de pizza komt. Beleg de pizzabodem met de gehalveerde tomaatjes en verdeel een teentje gehakte knoflook over de tomaatjes. Dan de reuzegarnalen en ontpitte zwarte olijven over de pizza verdelen.
Besprenkel de pizza met olijfolie en bestrooi de pizza naar smaak met versgemalen zwarte peper en iets zout. 
Als laatste geschaafde snippers parmezaanse kaas over de pizza strooien.

Stap 4:
Bak de pizza 4 tot 5 minuten af in de Italiaanse pizza steenoven
Stap 5:
Neem de pizza uit de oven en garneer met verse rucolablaadjes.

Buon Appetito!