Romige, fruitige smoothie met gele linzen

Romige, fruitige smoothie met gele linzen

Normaal gesproken kan ik mijn ontbijthonger niet meer stillen met een smoothie. Ik heb dan al snel weer enorme trek. Tot ik op een ochtend een smoothie met gele linzen maakte. Gele linzen bevatten veel vezels, eiwitten en koolhydraten en bijna geen vet, zo lees ik in een voedingsmiddelentablet. En dan blijkt deze smoothie behalve lekker romig ook vullend genoeg te zijn om als ontbijt te dienen. Ik vind het een toppertje. Ook voor wie veel sport kan dit een goed alternatief zijn voor herstel bevorderende eiwitshakes. De linzen kun je natuurlijk ook de avond ervoor koken, of voor een paar dagen tegelijk. Dan ben je de volgende morgen zo klaar.

Benodigdheden voor 1 persoon:

  • 25 g gele linzen
  • 1 sinaasappel, geperst
  • 1 rijpe banaan (eventueel ingevroren)
  • ½ tl geraspte verse gember worstel
  • 50 g aardbeien
     
  1. Was de linzen en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar in ruim kokend water zonder zout.
  2. Laat de linzen uitlekken en doe ze met de overige ingrediënten in de blender of keukenmachine. Pureer tot een fijn, dik en romig mengsel.
  3. Meteen opdrinken of oplepelen.
Producten die u kunt gebruiken: