Visfondue of Chinees fondue

Visfondue of Chinees fondue
 De bouillon (voor 4 personen):

– 4 liter water
– 6 tot 8 visbouillonblokjes
– 1 dl witte wijn
– knoflook
– stuk wortel
– stuk prei

Tip: haast of geen fan van blokjes? Bij de visboer verkopen ze verse visbouillon!
 
En verder? Maak een keuze uit vis en groenten die je lekker vindt. bijvoorbeeld:

- coquilles
- zalm
- tonijn
- gamba’s
- mosselen
- broccoli
- 2 citroenen (in parten gesneden) voor over de visjes
- Zelfgemaakte knoflooksaus met kwark, mayonaise, peterselie en knoflook. Ook optioneel:   whiskeysaus
Andere opties zijn: scholfilet, pangafilet, merlijnfilet, peultjes, sugarsnaps, prei, wortel
Qua sausjes kun je bij een Chinese visfondue ook denken aan sojasaus, sambal oelek, zoetzure saus en kerriesaus.

En zo doe je het:
– Doe de benodigdheden voor de bouillon in de fondue-pan en laat zachtjes borrelen.
– Snijd ondertussen de vis en groenten in stukken en serveer deze op een mooie schaal.
– Maak de knoflooksaus en zet deze en eventueel andere gewenste sausjes op tafel.
– serveer er stokbrood en een frisse salade bij
En dan is het zelf-service: netje in de pan en vissen maar!