With Love salade met peer en gekarameliseerde walnoot

With Love salade met peer en gekarameliseerde walnoot

Ingrediƫnten per persoon:
1 witlof
1 handje sla
1 kleine peer
5 hele walnoten
1 el perenstroop (100%)
bieslook (met bieslookbloemen)
25 gram zachte geitenkaas
1 el rozijnen

Dressing:
olijfolie
azijn (Marc de Champagne)
zout & peper

Bereiding:
Snijd de witlof heel fijn en was de witlof samen met de sla in koud water. Snijd de peer over de lengte doormidden. Verwijder het klokhuis en snijd de peer over de lengte in plakjes. Breek de walnoten open en rooster ze in een koekenpan samen met de perenstroop.

Doe alle ingrediƫnten in een diep bord. Snijd de bieslook fijn en verdeel deze samen met de rozijnen en de geitenkaas over de salade. Maak tot slot de dressing van gelijke delen azijn en olie een beetje zout en flink wat peper. Giet de dressing over de salade en maak de salade af met de paarse bieslookbloemen.

bron: Stefanie Spoelder