yoghurtijsjes

yoghurtijsjes
Deze yoghurt ijsjes komen het beste tot hun recht als je ze even uit de vriezer haalt voor je ze gaat eten. Als ze te hard zijn komt het romige van de yoghurt niet goed naar voren. Even geduld hebben is dus het advies!
 
bereiding: 10 minuten
 
Ingrediƫnten
 
 Voor 6 personen
 
  • 350 gr Griekse yoghurt of hangop
  • 100 gr verse aardbeien
  • 50 gr verse frambozen
  • 1 el honing
  • houten stokjes
  • papieren bekertjes

    of andere ijsvormpjes

    Bereiden
     
    1. Doe de yoghurt in een mengkom en voeg hier de honing aan toe. Roer dit goed door en proef even of het zoet genoeg is naar jouw smaak.
    2. Snij de aardbeien in partjes en verwijder de kroontjes en doe de frambozen erbij in een apart bakje. Prak dit met een vorm bij elkaar. Het is niet erg als je nog stukjes hebt.
    3. Voeg het fruit bij de yoghurt en roer dit losjes even door. Je wilt geen egale massa krijgen dus gewoon een paar keer heen en weer en dan klaar
    4. Schep de yoghurt in de papieren bekertjes (ongeveer half vol anders wordt het een wel heel groot ijsje) en zet deze voor een uur in de vriezer.
    5. Na een uur haal je ze uit de vriezer en steek je de stokjes in het midden. Die zullen nu netjes rechtop blijven staan.
    6. Zet weer terug in de vriezer en probeer nog minimaal 3 uur extra geduld te hebben
    7. Om de ijsjes uit hun vormpjes te halen doop je ze een paar seconden in een bakje met warm water en draai je aan het stokje tot ze loskomen. Trek er voorzichtig uit.

    Dit is ook erg lekker met een klein beetje muntsuiker door de yoghurt. Hiervoor maal je een beetje suiker met munt fijn en dit roer je door de yoghurt.