Zoete wortels uit de Dutch Oven

Zoete wortels uit de Dutch Oven
Benodigdheden voor 6 porties:
Dutch Oven van 12 inch
32 Briketten
8 middelgrote wortels
2 Granny Smith appels
2 Red Delicious appels
2 eetlepels boter
1 kleine pot maraschino kersen (cocktail kersen)
125 ml sinaasappelsap
90 gram bruine basterdsuiker
mespuntje gemberpoeder
halve theelepel kaneelpoeder
kleine zak marshmallows
Bereiding:
Was de wortels en de appels. Schil de wortels en snijd ze in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Verwarm de Dutch Oven met 18 briketten onder de pot. Smelt daarin de boter, doe de wortels erbij, doe het deksel erop en kook de wortels voor 20 minuten. Roer elke 6 minuten.
Meng in een kom de bruine basterdsuiker, kaneelpoeder en gemberpoeder goed door elkaar, en zet apart. Schil de appels, steek het klokhuis uit en snijd ze in ringen van een halve centimeter dik. Voeg deze bij de wortels, als de wortels 20 minuten op hebben gestaan. Giet de sinaasappelsap over de appels en wortels en strooi daarna het basterdsuikermixje eroverheen. Plaats de Dutch Oven op 8 briketten en leg 17 briketten op de deksel. Bak voor 20 minuten. Garneer het appel/wortel mengsel met marshmallows en maraschino kersen. Bak nog voor 10 minuten met alleen de briketten op de deksel. Serveer 6 hongerige gasten, recht uit de Dutch Oven.