olie/azijn

Pakketje met gamba’s, zalm en boontjes

Een feest maand vraagt om een feest recept. En daar gebruiken we natuurlijk de Marc de champagne azijn bij!

Pakketje met gamba’s, zalm en boontjes
6 grote gamba’s gepeld
150 gram gerookte zalm
300 gram fijne boontjes
verse fijngesneden kruiden bieslook, bladpeterselie, koreander en basilicum
25 ml Marc de champagne azijn
25 ml griekse olijfolie
peper en  grove zeezout
snufje oregano
 
  1.  Kook de boontjes beet gaar. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water.
  2.  Maak een vinaigrette van olijfolie en marc de champagne azijn. Maak op smaak met peper en grof zeezout. Voeg de fijngesneden kruiden toe.
  3.  Gril de gamba’s even op de grillplaat tot ze oranje zijn.
  4.  Doe de gamba’s, bij de boontjes en doe de dressing er over. Roer alles goed om.
  5.  Leg de zalmplakjes op het bord, leg het gamba-bonenmengsel er op en rol een beetje op.
 Strooi als laatste even snufje oregano over de pakketjes