recept cupcake

Een cupcake voor de juf of meester

Frambozen – kokoscakejes uit het boek Home Baked
Yvette van Boven
 
Voor  12 stuks - bereiden 10 min -   bakken: 25 min -  tarwevrij -  snelle  suikervrij
 
Dit cakeje is een fis en gezonde versie  van de cupcakes
 
2 eieren
50 gram koksolie of boter, gesmolten en iets afgekoeld
150 ml karnemelk
100 ml honing
de rasp van 1 sinaasappel
175 gram speltbloem of anders gewone bloem
1 theelepel bakpoeder
100 gram geraspt kokos
50 gram havermout
een snuf zout
1 theelepel speculaaskruiden
150 gram verse frambozen of blauwe bessen ( of diepvriesfruit, ontdooid)
 
Verwarm de oven voor op 180 graden
Vet een muffinbakvorm met 12 holtes in
Klop de eieren in een kome en voeg de gesmolten kokosolie, karnemelk, honing en sinaasappelrasp erdoor.
Meng in een andere kom de bloem met de bakpoeder, kokos, havermout, het zout en de speculaaskruiden goed.
giet de eiermix bij de bloemmix in de kom en roer met een houten lepel tot alles net goed is vermengd. Niet te lang!
Schep de frambozen erdoor en giet de mix in de muffinbakvorm
bak ze in 25 minuten goudbruin.