Koffie recepten

Carnavalskoffie

Om in de stemming van carnaval te komen heeft Stephan een pittige koffie recept

Voor 1 kop
• 15 cl. Schrobbelèr
• 1 espresso van 100 % Arabica van Mimi's keuze.
• ½ eetlepel basterd suiker
• Slagroom
• Suiker confetti

Bereiding
• Klop de slagroom
• Doe de suiker en de Schrobbelèr in een glas
• Doe de hete espresso er bij
• Spuit de slagroom er op en strooi er de confetti op

Café Mandolito

Een koffiedessert met amandelsmaak
Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 100 ml koffie
  • 30 ml Amaretto
  • 100 ml slagroom
  • 5 ijsklontjes
Bereiding
  • Doe de ijsklontjes in een shaker.
  • Bereid de espresso, giet in dezelfde shaker en voeg de Amaretto toe.
  • Schud ongeveer 20 seconden zodat de koffie direct afkoelt.
  • Giet heel voorzichtig de slagroom in de koffie totdat het schuimig wordt.

Adam's Vanilla Dream

Ingrediënten (voor 1 persoon)
  • 100 ml koffie
  • 20 ml appelsiroop
  • 10 ml vanille siroop
  • 4 ijsklontjes
Bereiding:
 
Bereid de koffie en doe deze in een shaker.
Voeg er de siropen en de ijsklontjes aan toe.
Schud ongeveer 20 sec.
Schenk de gemixte ingrediënten in een decoratief glas.
 
Tip: Serveer deze koffiespecialiteit met een rietje.

Irish Coffee

Ingrediënten (1 glas)
  • 3 cl Ierse Whisky
  • 2 cl Ierse Roomlikeur (bv Baileys)
  • 10 cl Sterke koffie
  • ½ dl room
  • ½ koffielepel bruine basterdsuiker
Bereidingswijze
  • Zet sterke koffie
  • Klop de room halfstijf
  • Giet de whisky in een hittebestendig glas en roer er de bruine suiker door.
  • Overgiet met hete koffie
  • Giet er de roomlikeur langs de bolle kant van een lepel bij, zodat je 2 laagjes krijgt.
  • Schep er dan wat slagroom bovenop

Liefdeskoffie

Een special koffierecept:

Ingrediënten voor 1 kop:
• 200 ml volle melk
• 50 ml hete mokka espresso
• 25 ml likeur 43
• Chocolade om te raspen

Bereiding:
Schuim de melk op zoals voor cappuccino en giet dit in een glas.
Schenk de likeur 43 door de hete koffie.
Schenk de koffie door de melk.

Liefde in een kopje koffie

Café con Coco

Ingrediënten (voor 1 persoon)
  • 30 ml espresso
  • 100 ml melk
  • 15 ml siroop met kokossmaak
  • Gecondenseerde melk
  • Chocoladesaus
Bereiding:
  • Giet een beetje chocoladesaus in het  glas.
  • Bedek de chocoladesaus met een beetje gecondenseerde melk.
  • Bereid ongeveer 100 ml melkschuim en meng dit voorzichtig met de kokosnootsiroop.
  • Vul het glas voor 2/3 met melkschuim.
  • Bereid een espresso in een kannetje en schenk die langzaam over het melkschuim.