Messen

Iedereen die van koken houdt, weet dat het koksmes een van de meest gebruikte dingen in de keuken is. Met daarnaast een of twee specialistische messen kun je eigenlijk alles doen. Goede messen zijn dus belangrijk en een prachtige investering.
Bij je zoektocht naar het fijnste mes zijn er heel wat afwegingen te maken. We adviseren je graag in onze winkel.

Het bandstalenmes

Een mes om mee te beginnen. uit een stuk gestanst en vriendelijk geprijsd, ideaal als aardappelmesje of dunschiller

Wusthof/ Victorinox 

Style de vie

Een gestanst mes wat is gesmeed zorgt voor een luxe uitstraling en een scherp mes.  Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen o.a. ook met een stalen handvat waardoor dit mes ook in de vaatwasser kan. 

Het keramische mes

Ideaal voor het snijden van groenten en fruit ! Je appel verkleurt nauwelijks of niet. Blijft lang scherp
 
Kyocera

Wetstalen

Onmisbaar om steeds je mes scherp te houden. We hebben ze in RVS en keramisch. 

Messenslijpers

Om zelf je messen scherp te houden als je geen wetstaal wilt gebruiken.

Wusthof 

Messen

Het sterkste mes; gesmeed d.m.v ijswater en vuur tot de juiste dikte.

Wusthof, Global en Wartmann

Kai messen

Pure Ambacht in combinatie met extreem hard staal maakt dit Japanse mes tot een uniek mes in de top klasse.

Het molenmesje

Bekend om het feit dat het echt superdun je aardappels kunt schillen , dus meer behoudt van je vitamines

Herder

Hoe te werken met een wetstaal