aardbeiensalade en gemengde aardappel-kruidensalade

aardbeiensalade en gemengde aardappel-kruidensalade

Aardbeiensalade met hazelnoot

Ingrediënten aardbeiensalade (voor 4 personen):
· 400 gr. aardbeien
· 4 eetl. poedersuiker
· 4 eetl. crema balsamico hazelnoot mimi’s keuze
· 40 gr. geroosterde hazelnoten

Bereidingswijze aardbeiensalade:

Maak de aardbeien schoon en snij deze in vier gelijke stukken en doe ze in een schaal. Hak de geroosterde hazelnoten in niet te grove stukken en doe dit samen met de poedersuiker en de Crema Balsamico Hazelnoot bij de aardbeien en meng dit voorzichtig door elkaar. Garneer dit eventueel af met verse basilicum.

Serveer eventueel met een bolletje vanille ijs.

 

Gemengde aardappel-kruiden salade

Ingrediënten aardappelsalade (voor 4 personen):
· 330 gr. nicola (gestoomd met schil)
· 330 gr. redstar (gestoomd met schil)
· 330 gr. zoete aardappel (gestoomd met schil)
· 100 gr. peterselie, kervel, dille, bieslook en basilicum (grof gehakt)
· 100 gr. biologische crème fraîche
· 50 ml. Griekse olijfolie mimi’s keuze
· 25 ml. Citroenazijn mimi’s keuze

Bereidingswijze aardappelsalade:

Snij de aardappels in mooie blokjes, meng de crème fraîche met de olijfolie en de azijn. Breng op smaak met zeezout en peper uit de molen. Schep het geheel om samen met de kruiden en laat minimaal 1 uur in de koeling op smaak komen.

Dit is de basis, je kunt dit nu heel gemakkelijk uitbreiden met smaakmakers, groenten en garnituren. Mijn favoriet is ansjovisfilet en stukjes groene asperge.


Download hier het bestand als PDF:
aardbeiensalade en gemengde aardappel-kruiden salade