Broccoli salade met amandel en rozijn-ansjovis met lavendel dressing

Broccoli salade met amandel en rozijn-ansjovis met lavendel dressing


Ingrediënten broccoli salade (voor 4 personen)
· 500 gr broccoli
· 1 rode ui gesnipperd
· ½ teentje knoflook
· 10 lavendel bolletjes
· 50 gr amandelen
· 50 gr rozijnen, geweekt
· 30 ml. Griekse olijfolie Mimi’s keuze
· 15 ml. walnotenolie Mimi’s keuze
· 15 ml. citroensap
· 15 ml. balsamico bianco azijn Mimi’s keuze
· 1 eetl vloeibare honing
· 2 ansjovisfilets in olie

 

Bereidingswijze broccoli salade:

Snij de broccoli in kleine roosjes en blancheer 3 minuten en spoel koud in ijskoud water. Rooster de amandelen en hak grof. Doe in een mixbeker de azijnen en olieën, lavendel, honing, ansjovis, knoflook, citroensap en eetl. gehakte ui en mix tot een gladde dressing. Voeg evt. een lepel water toe. Breng op smaak met zeezout en peper uit de molen en voeg dan de helft van de rozijnen toe, mix nog heel kort zodat de rozijnen gekneusd zijn. Meng nu door de broccoli de overige ui en rozijnen en laat 1 uur in de koeling intrekken. Bestrooi voor het serveren met de gehakte amandel.

Tip: door toevoeging van een bedje van linzen of quinoa transformeer je dit zo in een maaltijdsalade met een heel Frans karakter.

Download hier het recept als PDF
Broccoli salade met amandel en rozijn