Frisse spinazie salade met sinaasappel en witlof

Frisse spinazie salade met sinaasappel en witlof
Ingrediƫten per persoon:

1 witlof
1 hand (baby)spinazie
1 sinaasappel
1 el cashewnoten
1 el pijnboompitten
1 ei gekookt
1 el koriander of platte peterselie

Dressing:
Griekse olijfolie
Marc de Champagne azijn
zout & peper

Bereiding:
Snijd de onderkant van de witlof. Haal de bladeren los van de kern. Was de bladeren witlof samen met de baby spinazie in koud water.

Snijd de boven en onderkant van de sinaasappel en zet de sinaasappel op een snijplank. Verwijder de schil en het buitenste vlies van de sinaasappel met een scherp mes: snijd van boven naar beneden de schil en het wit eraf. Pak de sinaasappel vast en snijd vervolgens de partjes uit de vliesjes.

Verdeel de spinazie, witlof en sinaasappelpartjes over een bord. Rooster de pijnboompitten en cashewnoten in een droge koekenpan en verdeel ze over de salade. Schil het ei, snijd het ei over de lengte doormidden en leg het op de salade. Bereid de dressing van gelijke delen azijn en olie. Maak je bord af met de dressing, de verse koriander (of peterselie) een snuf zout en versgemalen peper.

bron: Stephanie Spoelder