Gebakken spek maar dan anders

Gebakken spek maar dan anders
Passievruchtenazijn, een zoete zachte azijn die niet voor niets ook wel aperitief azijn genoemd wordt. Lekker zacht van smaak, heerlijk in combinatie met komkommer. Maar ook lekker op vruchtensalade's of zelfs een "drupje" in de witte wijn of jus d'orange.

Maar wat dacht je van deze bijzondere combinatie?

Ingrediƫnten
250 gram spek
1 dl Passievruchten azijn
Boter
Bladpeterselie of platte peterselie
Koriander
Zeezout
Peper


Bereidingswijze
Smelt de boter in een pan met anti-aanbaklaag.
Kruid het spek rondom met peper en zeezout.
Als de boter uitgeschuimd is, bak je het spek 3 minuten per zijde.
Als het spek is omgedraaid besprenkel je het met passievruchtenazijn.
Serveer het spek met passievruchtenazijn, verse bladpeterselie, verse koriander en zeezout.