Geroosterde tomaten
Ingredienten 4 personen
8 tomaten
1 teentje knoflook
3 el Toscaanse olijfolie
1 tl balsamicoazijn
snufje suiker
zout, versgemalen peper
8 tomaten
1 teentje knoflook
3 el Toscaanse olijfolie
1 tl balsamicoazijn
snufje suiker
zout, versgemalen peper
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht 180 °C). Halveer de tomaten en leg ze met de `open kant` naar boven op een bakplaat. Snijd de knoflook in plakjes.
Roer de olijfolie, balsamicoazijn, plakjes knoflook, suiker, zout en peper door elkaar en verdeel het mengsel over de tomaten.
Roer de olijfolie, balsamicoazijn, plakjes knoflook, suiker, zout en peper door elkaar en verdeel het mengsel over de tomaten.
Bereidingswijze
Rooster de tomaten 20-25 min. in de oven. Laat ze daarna een beetje afkoelen
Serveertips
Serveer ze als bijgerecht bij gegrilde kip of een pastagerecht, ook heerlijk bij gegrilde lamskoteletjes