Lauwwarme bonensalade met avocado, radijs en basilicum

Lauwwarme bonensalade met avocado, radijs en basilicum
Ingrediënten 2 personen als hoofdgerecht of bijgerecht voor 4 personen
200 gram gedroogde witte bonen, geweekt en uitgelekt óf 2 blikjes witte bonen (goed afgespoeld)
1 avocado bij feestmaaltijd of laat hem weg
200 gram radijs
Handvol kleine basilicumblaadjes

Voor de vinaigrette:
3 el Griekse olijfolie
2 el Marc de Champagne azijn
1 flinke el mosterd
1 el Honing
sap van een halve citroen
1 sjalotje, fijngesnipperd
Snufje zout en peper

Bereiding
Let op: begin de avond van tevoren met het weken van de bonen. .
Breng een grote pan met water aan de kook. Kook de geweekte bonen ongeveer 45 - 60 minuten op laag vuur (of tot ze gaar zijn) en voeg de laatste tien minuten zout toe. Meng ondertussen de ingrediënten voor de vinaigrette.
Laat de bonen uitlekken en enigzins afkoelen. Snijd de avocado in kleine blokjes, de radijs in dunne schijfjes en voeg ze bij de warme bonen. Meng de vinaigrette door de salade en laat de smaken ongeveer tien minuten intrekken. Strooi er ten slotte de basilicumblaadjes over.

Tips
Voor het weken van de bonen: doe de bonen de avond van tevoren in een grote kom en vul deze met dubbel zoveel koud water. Dek af en zet in de koelkast. Laat ze zeker 8 uur weken of tot je er de volgende dag mee gaat koken.