Mango toetje met pepernoten

Mango toetje met pepernoten
Heerlijk fris en licht toetje met onze passievruchtenazijn. Heel makkelijk te maken. Leuk voor de feestdagen.
 
Ingrediënten (voor 4 personen)
 
  • 1 grote of 2 kleine mango’s, geschild in kleine blokjes
  • 5 el passievruchten azijn Mimi’s Keuze
  • 5 takjes munt
  • 250 ml slagroom
  • 1 el suiker
  • 5 el Griekse yoghurt
  • 1 citroen
  • 20 pepernoten in brokjes 12 voor garnering (3 per glas)
 
Zo maak je het:
 
Doe de helft van de mangoblokjes in een steelpan en giet de passievruchtazijn erbij. Voeg de blaadjes van 4 takjes munt toe, stoof enkele minuten totdat de azijn is ingekookt en laat afkoelen. Verwijder de muntblaadjes. Voeg de overige mango-blokjes aan de gestoofde mango toe. Houd een paar blokjes mango apart ter garnering. Rasp de schil van een citroen en voeg dit aan het mangomengsel toe. Klop in een aparte kom de slagroom met de suiker lobbig en schep de Griekse yoghurt er doorheen. Verdeel eerst het mangomengsel, dan de verkruimelde pepernoten en als laatste de yoghurtroom over de glazen. Garneer met de blokjes mango, een blaadje munt en een paar pepernoten.
 

Eet smakelijk


Download hier het recept in PDF
Mangotoetje met pepernoten PDF