Salade met aardappel, haricots verts en tomaat
Ingrediƫnten Vegetarisch voorgerecht voor 2 personen
4 aardappels met dunne schil
1 verpakking kleine roma trostomaten
150 gram haricots verts
half potje olijven
1 grote ui in ringen gesneden
een handvol basilicum blaadjes
2 eieren
vers gemalen peper en zout
Dressing
50 ml Olijfolie met basilicum
20 ml Tomatenbalsamico azijn
halve eetlepel zachte mosterd
peper en zout
Kook de aardappels tot ze gaar zijn. Blancheer intussen de haricots verts.
Snij de tomaten in vieren. Kook de eieren 6 minuten.
Doe de olijfolie, azijn, mosterd en peper en zout naar smaak bij elkaar in een maatbeker. Meng dit geheel met de staafmixer tot een gladde dressing.
Snij de nog warme aardappels in vieren, doe ze in een kom, samen met de tomaat, haricots verts, olijven en uienringen. Roer de dressing erdoor.
Leg de salade op de borden. Snij de eieren in vieren en verdeel deze over de borden. Bestrooi met peper en zout naar smaak en garneer de salade met basilicum blaadjes.