Nadat we klanten mochten adviseren over de aanschaf van een pannenset, koekenpan of braadpan die paste bij hun manier van koken, hebben we ook afgelopen jaar weer zo vaak gehoord "Goh, als we dat eens eerder hadden gehoord.........".

In deze nieuwsbrief vertel ik je wat een goede kook-, bak- of braadpan voor je doet. Ook geven we de komende maand volop workshops en demonstraties, allemaal over en met pannen! Mocht er nou een workshop die je graag wilde volgen vol zijn, laat het ons weten mischien kunnen we je toch helpen.

 
naar onze agenda vol workshops en demo's >
Ik zoek een pannenset?
Ik zoek een pannenset?
Oké, maar wat heb je precies nodig? Is het belangrijk voor je dat je eten snel op tafel staat?  Je zou dan kunnen denken aan een kleinere pannenset, maar daarnaast wel een snelkookpan. Je kunt hierdoor heel veel tijd winnen. Aardappels zijn bijvoorbeeld binnen 10 minuten puree maar ook risotto is binnen 10 minuten klaar.
Één of twee kookpannen voor je groenten en een bak-, of braadpan voor je vlees maken jouw pannenset dan compleet!

Maar heb je bijvoorbeeld een stoomoven aangeschaft, dan kan een grotere pan voor de soep, een goede wok en een pan voor je vlees voldoende zijn.
Door deze aanschaf ga je je stoomoven waarschijnlijk ook optimaal gebruiken voor het bereiden van je dagelijkse maaltijd.

Nu je weet wat je aan pannen nodig hebt, komt de volgende stap: in welke kwalitieit wil ik dit aanschaffen, wat is voor mij het meest geschikte materiaal?
Die verschillen kunnen we je het beste in de winkel laten zien en voelen. Denk dan aan specifiek materiaal gebruik, de manier waarop de bodem is opgebouwd, schenkranden voor het afgieten, etc.

 
naar ons pannenoverzicht >
Waar bak ik mijn vlees, vis of aardappels in?
Waar bak ik mijn vlees, vis of aardappels in?
Vlees, vis en aardappels kun je allemaal bakken in een koekenpan, maar welke dan? Alleen al in de winkel hebben we 12 soorten koekenpannen, laat staan dat je de keuze uit alle koekenpannen hebt.
Wat maakt een koekenpan goed of slecht? 

Het is belangrijk voor jezelf af te wegen of je in staal of in een anti-aanbak koekenpan wilt werken.
Een stalen pan kan heter worden en daardoor vlees sneller dichtschroeien waardoor het malser blijft en minder vet opneemt.
Aardappel/aardappelgerechten krijgen een krokanter korstje, maar je moet dan wel het geduld hebben om het met een lage hittebron de tijd te geven.
Ook je gepaneerde gerechten worden echt veel lekkerder als de pan heter kan worden. Een anti-aanbak pan is makkelijker voor vis, noten en eieren. De anti-aanbak laag zorgt ervoor dat je pan niet te heet wordt, dit om aanbranden te voorkomen. Maar het is, in tegenstelling tot een stalen pan, wel een pan die regelmatig moet worden vervangen.

Voor vlees-, of stoofgerechten die langzaam moeten garen is een braadpan van gietijzer het fijnste materiaal. De verschillen zitten vooral in de deksels; Staub heeft bijv. een innovatief deksel met puntjes waardoor het kookvocht op je hele vlees druppelt. Ook het soort gietijzer en de bewerking ervan kunnen erg verschillen.
Wij zijn ervan overtuigd dat onze gehaktballen en stoofpotten echt lekkerder zijn uit een goede pan. 
Denk je nu, alles leuk en wel, maar ik vind zo'n pan echt veel te zwaar? Ook daar hebben we hele goede alternatieven voor gevonden!
 
naar ons pannenoverzicht >
Tot slot
Mimi's pannenmaand zou niet compleet zijn als we naast de workshops en demonstraties geen aantrekkelijke acties hadden ingekocht! 
We hebben er een aantal voor je in de (tijdelijke) shoppagina geplaatst, mocht het toch niet lukken om langs te komen, dan kun je nu ook zo van onze aanbiedingen gebruik maken.

Hartelijke groet Mimi
naar de tijdelijke shoppagina >
Mimi koken en tafelen
Contact
Mimi koken en tafelen
Tilburgseweg 88A
5051 AJ Goirle
013-5348796
info@mimikokenentafelen.nl
www.mimikokenentafelen.nl
Openingstijden
Maandag:13.00 - 18.00
Dinsdag: 09.00 - 18.00 
Woensdag: 09.00 -18.00 
Donderdag: 09.00 - 18.00
Vrijdag: 09.00 - 20.00
Zaterdag: 09.00 tot 17.00
Zondag : gesloten
 
Volg ons
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bent opgenomen in ons relatiebestand. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf je hier uit.