Balsamico met vijgen en dadel

Balsamico met vijgen en dadel
Een van onze meest populaire azijn, en dat is niet zonder reden. Deze heerlijke zoete azijn heeft qua smaak wel iets weg van een oude balsamico azijn. De vijgen zorgen voor een lichte frisheid en de dadel brengt een fijne zoete ondertoon. De ideale partner voor geitenkaas, parmaham en mozzarella. Maak al je salades in een handomdraai compleet door deze azijn er over te schenken. Uiteraard gaat hij ook goed samen met  warme bereidingen. Probeer eens wat van deze vijgen-dadel azijn door de jus van een eendenborstfilet te mengen, sprenkel deze nieuwe dressing over je stukje eend op tafel en geniet. Experimenteer vooral met deze azijn, want hij past zich gemakkelijk aan andere smaken aan. Een mooi stukje steak, oude kaas of een frisse tabouleh met munt en citroen, deze azijn kan het allemaal aan. 
 
Productinformatie vijgen-dadelazijn
  • Natuurlijke ingrediĆ«nten.
  • Zoet en stroperig.
  • Smaakmaker in salades.
  • Lekker bij vleeswaren.
  • Donker en koel bewaren.
Geitenkaas salade met vijgen-dadel azijn

Ingrediƫnten
  • 1 zak peperige rucola 
  • blok geitenkaas (ronde schijf) 
  • zongedroogde tomaatjes op olijfolie 
  • zacht romige olijfolie
  • handje walnoten 
  • handje pijnboompitten, geroosterd
  • flinke scheut Balsamico vijgen-dadel azijn
 
Bereidwijze
  1. Was de rucola en leg op een groot bord, verdeel de tomaatjes, noten en geitenkaas erover en besprenkel met olijfolie. Ruime scheut balsamico vijgen-dadel azijn erover en genieten maar.
  2. Uiteraard kun je i.p.v. de geitenkaas ook een andere zachte kaas gebruiken zoals meikaas, feta of mozzarella.