Mimi's Agenda

Hieronder vind je een overzicht van onze agenda.
Wil je meer informatie over een workshop, demonstratie of evenement? Stuur dan een mail of bel ons!
 

december

Moonlight shopping
Moonlight shopping
za 14 december
17.00-22.00 | gratis
Volop activiteiten in ons centrum, sfeervolle kramen en heerlijke gluhwein uit de slowcooker bij ons.
Extra openingstijden
Extra openingstijden
zo 22 december
12.00-17.00 | gratis
Extra openingstijden
Extra openingstijden
ma 23 december
09.00-17.00 | gratis

januari

Snijtechnieken
Snijtechnieken
za 4 januari
09.30-10.30 | €15 p.p.
Chef-kok Patrick van Haren gaat je in een uur tijd alle ins en outs leren wat betreft snijden en de verschillende technieken!
Ook het onderhouden van je messen komt aan bod.
Natuurlijk mogen alle gesneden ingredienten uiteindelijk mee naar huis genomen worden dus vergeet je bakje niet mee te brengen!
Al met al een absolute must-done workshop voor de échte kookliefhebber!

Bewaarbakje meebrengen
Snijtechnieken 2
Snijtechnieken 2
za 4 januari
11.00-12.00 | €15 p.p.
Chef-kok Patrick van Haren gaat je in een uur tijd alle ins en outs leren wat betreft snijden en de verschillende technieken!
Ook het onderhouden van je messen komt aan bod.
Natuurlijk mogen alle gesneden ingredienten uiteindelijk mee naar huis genomen worden dus vergeet je bakje niet mee te brengen!
Al met al een absolute must-done workshop voor de échte kookliefhebber!

Bewaarbakje meebrengen

(mimimaal 8 personen)
Koekenpannen
Koekenpannen
za 18 januari
11.00-16.00 | gratis
Hoe krijg ik een biefstuk goed gebakken en eindelijk een krokant aardappeltje ?
Wanneer gebruik ik nou een stalen pan en wanneer een anti-aanbak.
Wat is eigenlijk het verschil in deze pannen?
Vandaag krijg je hierop een antwoord .
 
Workshop Espuma's met Isi Sifon
Workshop Espuma's met Isi Sifon
za 25 januari
09.30-11.30 | €17.50 p.p.
Met Mimi ga je samen espuma's maken met de Isi Sifon. Het ultieme keukengerei in de moderne keuken!
Sifons zijn spuitflessen om een hele luchtige (opgeblazen) mousse, soepje of saus mee
te maken. En superlekkere slagroom die nooit meer mislukt ;)

(minimaal 4 deelnemers)

februari

We zetten de crockpot aan.
We zetten de crockpot aan.
za 1 februari
11.00-16.00 | gratis
Wil je heel langzaam koken om het allerlekkerste stoofvlees of spare ribs te krijgen?
Een slowcooker geeft een stabiele temperatuur af. Het is of 80 of 90 graden.
Daardoor kan hij naast vleesgerechten ook een mix met groenten maken die dan niet helemaaal doorgekookt zijn. 
Je doet s'ochtends alle ingredienten erin en als je thuiskomt is je eten klaar. 
Te mooi om waar te zijn? Kom het vandaag proeven.
Koken met Demeyere
Koken met Demeyere
do 6 februari
19.00-21.30 | €22.50 p.p.
Maarten van der Meijs geeft uitleg en laat je zien hoe geweldig de rvs pannen en wokken van Demeyere werken en waarom je op inductie met deze pannen het hoogste rendement haalt!
En dat gaan we ook proeven aan de hapjes die Maarten maakt. Aangevuld met een drankje bieden we je een compleet verzorgde avond.

(minimaal 8 deelnemers)
Demonstratie snelkookpan
Demonstratie snelkookpan
za 15 februari
11.00-16.00 | gratis
Draadjesvlees of hachee in 20 minuten supermals?  Risotto in 7 minuten? Het kan met de snelkookpan, maar hoe werkt dat dan?
Juist voor mensen met een drukke baan en een jachtig leven is het een geweldige oplossing om gezond, lekker en vooral snel te koken!
We demonstreren je de voordelen van deze fijne maar vooral tijdsbesparende pan.

maart

Verse pasta zelf maken
Verse pasta zelf maken
do 5 maart
19.00-21.00 | €25 p.p.
Pasta is er in veel soorten, vormen en kleuren. Maar waarom is dat eigenlijk en wanneer kies je voor welke soort?
Mimi legt je uit hoe het zit. We gaan samen verse pasta maken, kleuren en pasta's vullen.
Na afloop krijg je natuurlijk ook de recepten.

(minimaal 6 deelnemers)
Workshop Power Blender
Workshop Power Blender
za 14 maart
09.30-11.30 | €17.50 p.p.
Welke krachtpatser snijdt, hakt, raspt, pureert, mengt en nog veel meer??
Precies ! De power blender.
Hij bereidt al jouw gezonde recepten, van soepen tot sauzen, van droog tot bevroren fruit, van zaden tot groenten, met altijd smeuïge en consistente resultaten.

Hij kan zelfs de moeilijkste ingrediënten aan, van ijs tot harde vruchten en groenten.
In deze workshop ervaar jezelf hoe makkelijk het is.

 
Kom je koffie proeven?
Kom je koffie proeven?
za 28 maart
11.00-16.00 | gratis
Een kopje koffie uit een cafetière, filter apparaat, volzet automaat of piston apparaat. Vandaag werken we met dezelfde boon bij al die verschillende bereidingswijzen van koffie. 
Een enorm verschil en dat laten we je vandaag graag proeven.
Koffie Cupping door Pim ten Loohuis
Koffie Cupping door Pim ten Loohuis
di 31 maart
19.00-21.30 | €22.50 p.p.
Pim ten Loohuis van koffiebranderij Beans waar ook Mimi’s keuze koffie voor een groot deel wordt gebrand komt je kennis laten maken met de wereld van koffie! 
Reuze interressant, de smaken die je dan gaat ontdekken!
Peter kan je daarbij alles uitleggen over onze piston apparaten waar je met deze bonen echt een uitmuntende kop koffie mee maakt.

(mimimaal 8 personen)

april

Avondworkshop buiten door Mimi en Jos
Avondworkshop buiten door Mimi en Jos
do 23 april
18.30-22.00 | €45 p.p.
Voor stoere mannen en vrouwen met een culinaire inslag.
Heerlijk buiten koken in de Dutch Oven, de gietijzeren pan die in de oven kan, die zelf ook als oven kan fungeren en waar je gezellig mee op een open vuur kunt koken.
In de inspirerende omgeving van de boerderijcamping Van 't Zandeind in Riel laten Mimi en Jos je zien wat je allemaal met een dutch oven kunt doen.
Kom proeven, proberen en ervaren.
  • Georganiseerd door Mimi koken en tafelen en Boerderijcamping Van ’t Zandeind
  • Tijdstip: 18:30 u – 22:00 u
  • Locatie: Boerderijcamping Van ’t Zandeind, Zandeind 32A, 5133 AC Riel

Jos en Mimi

Meer informatie over de Dutch Oven

(mimimaal 8 personen)
Kookworkshop voor kids vanaf 8 jaar
Kookworkshop voor kids vanaf 8 jaar
di 28 april
10.00-12.00 | €25 p.p.
Je eigen 3 gangenmenu bereiden!
Samen met Mimi ga je met allerlei kooktechnieken aan de slag zoals bakken, stomen, snijden. We gaan een heerlijk diner bereiden voor jou en je papa, mama, oma of  ..... die dit samen met jou lekker kan opeten.

Hier vind je allerlei foto's van onze eerdere workshops .
 
Deelname van 8 -11 jaar.

Doorgang van de workshop bij minimaal 4 kinderen.

mei

Sous-vide koken: de oplossing
Sous-vide koken: de oplossing
za 16 mei
11.00-16.00 | gratis
Geen te taaie biefstuk, supersnel BBQ, supermalse kipfile!
Het gaat je allemaal lukken als je vooraf sous-vide bereid. 
Hoe dat werkt laten we je vandaag graag zien
Kitchen Aid Mixer of foodprocessor?
Kitchen Aid Mixer of foodprocessor?
za 23 mei
09.30-11.30 | €17.50 p.p.
Twijfel welke het beste bij jou past? Mimi gaat je uitgebreid informeren over de mogelijk- en onmogelijkheden van beide apparaten
We gaan wat gerechtjes maken met beide keukenmachines zodat jij op het einde weet welke machine bij jou past.
(minimaal 4 deelnemers)
Masterclass Salades door Jos Franssen en Mimi
Masterclass Salades door Jos Franssen en Mimi
do 28 mei
18.30-22.00 | €49.95 p.p.
In samenwerking met Jos Franssen, chefkok met jarenlange ervaring, gaan we met salades aan de slag. We maken een saladebuffet voor de zomer. Maar we gaan ook aan de slag met onze smaakmakers voor de salade zoals een zelfgemaakte kruiden azijn , mayonaise en pesto

(minimaal 8 deelnemers) 
Demo & proeverij Lotus BBQ
Demo & proeverij Lotus BBQ
za 30 mei
11.00-16.00 | gratis
Ideaal voor op je balkon,boot caravan op gewoon lekker makkelijk op je tuintafel!
Lekker bbq zonde gedoe ;).
Benieuwd naar alle mogelijkheden? Kom dan ervaren en proeven.
 

juni

Workshop Olie en Azijn door Mimi
Workshop Olie en Azijn door Mimi
za 6 juni
09.30-11.30 | €17.50 p.p.
Bijzondere salades , alcoholvrije drankjes, net die finishing touch aan je pesto.
Mimi neemt  je in deze workshop mee naar de achtergronden van onze heerlijke balsamico's en olijfolieën zodat jij straks ook weet wat waar bij past en
welke smaken je kunt gebruiken om je gerecht te versterken en daardoor net dat extra's te geven.

(minimaal 4 deelnemers)
Masterclass van Sarah Puozzo thema Bologna
Masterclass van Sarah Puozzo thema Bologna
do 11 juni
18.30-22.00 | €49.95 p.p.
Sarah Puozzo is half Italiaans, half Belgisch. Ze is freelance culinair journalist en een bekende foodblogger over de heerlijke zuidelijke en mediterrane keuken.
De Belgische en de Italiaanse keuken is haar met de paplepel ingegoten.
Sarah gaat bij ons een hele inspirerende masterclass geven over de italiaanse keuken in Bologna
We zijn dolblij dat we de kans hebben om met haar samen te werken. 
Samen met Sarah bereid je hartverwarmende verse streekgerechten. Die we daarna samen onder het genot van een drankje opeten. en er ook volop tijd overblijft om vragen te stellen.
 
Ze heeft ook een hele inspirerende website , leuk om te kijken en te volgen
https://southandpepper.com/

juli

Kookworkshop zomer voor kids vanaf 8 jaar
Kookworkshop zomer voor kids vanaf 8 jaar
di 14 juli
10.00-12.00 | €25 p.p.
Je eigen 3 gangenmenu bereiden!
Samen met Mimi ga je met allerlei kooktechnieken aan de slag zoals bakken, stomen, snijden. We gaan een heerlijk diner bereiden voor jou en je papa, mama, oma of  ..... die dit samen met jou lekker kan opeten.

Hier vind je allerlei foto's van onze eerdere workshops .

Deelname vanaf 8 jaar.

Doorgang van de workshop bij minimaal 4 kinderen.

augustus

Nagenieten met Olie en Azijn workshop
Nagenieten met Olie en Azijn workshop
za 29 augustus
09.30-11.30 | €17.50 p.p.
Nog even van de zomer nagenieten met verrassende gerechtjes met olijfolie en azijn.
Dat gaat je zeker lukken na deze workshop. Je krijgt uitleg overdachtergronden van onze heerlijke balsamico's en olijfolieën zodat jij straks ook weet wat waar bij past en
welke smaken je kunt gebruiken om je gerecht te versterken en daardoor net dat extra's te geven.

(minimaal 4 deelnemers)

 

september

Aan de slag met Powerblenders
Aan de slag met Powerblenders
za 12 september
09.30-11.30 | €17.50 p.p.
Tijdens deze workshop ga je samen met Mimi aan de slag met een Power Blender.
Ideaal voor je smoothies,humus, zelfgemaakte haver of amandelmelk, verse soepen en spreads.
(minimaal 4 deelnemers)
 
Gezond en lekker met Sandy Scheers
Gezond en lekker met Sandy Scheers
do 17 september
18.30-22.00 | €49.95 p.p.
Een avond met chef-kok Sandy Scheers, gespecialiseerd in gezonde voeding. We gaan een menu vol heerlijke spreads en groenten maken met volop inspiratie om jouw maaltijden meer voedingswaarde te geven!Je gaat er echter lekkerder door voelen;)(minimaal 8 deelnemers)
Je oude servies weer helemaal passend bij nu
Je oude servies weer helemaal passend bij nu
za 19 september
11.00-16.00 | gratis
Met de juiste aanvulling kan jouw oude servies weer jaren mee!
Kom naar de winkel en Mimi adviseert je graag over hoe je weer stijlvol kunt tafelen! 
 
Aan de slag met een Tajine door Mimi
Aan de slag met een Tajine door Mimi
za 26 september
09.30-11.30 | €17.50 p.p.
Een tajine is een stoofpot bekend van de Noord Afrikaanse keuken.  Hij werkt als een soort van slowcooker en wordt gebruikt voor het langzaam gaar stoven van vlees, vis en groentegerechten. 
We gaan dieper in op het gebruik van deze Oosterse braadpan met kegelvorminge deksel en leren je hoe je het beste gerechten hierin bereidt en presenteert.

(minimaal 4 deelnemers)

oktober

Thee!
Thee!
za 10 oktober
11.00-16.00 | gratis
Thee moet je zien, ruiken én proeven.
We nodigen je uit verschillende soorten te komen proeven en staan vandaag uitgebreid stil bij de wijze waarop je thee kunt zetten.
Dit bepaalt namelijk in hoge mate ook de smaak van de thee.
Masterclass
Masterclass
do 22 oktober
18.30-22.00 | €55 p.p.
Een inspiratieworkshop richting het kerstmenu  o.l.v. Jos Franssen, chefkok met jarenlange ervaring in diverse toprestaurants. 
En in samenwerking met Gusto slijterij gaan we een mooi 4 gangen-menu klaar maken en besteden ook volop aandacht aan de combi wijn-spijs! 
De recepten ontvang je nadien per mail.

(minimaal 6 deelnemers, maximaal 12 deelnemers)