Mimi's Agenda

Hieronder vind je een overzicht van onze agenda.
Wil je meer informatie over een workshop, demonstratie of evenement? Stuur dan een mail of bel ons!
 

juni

Masterclass Salades door Jos Franssen en Mimi
Masterclass Salades door Jos Franssen en Mimi
do 20 juni
18.30-22.00 | €39.95 p.p.
In samenwerking met Jos Franssen, chefkok met jarenlange ervaring, gaan we met salades aan de slag. We maken een saladebuffet voor de zomer. Maar we gaan ook aan de slag met onze smaakmakers voor de salade zoals een zelfgemaakte kruiden azijn , mayonaise en pesto

(minimaal 8 deelnemers) 
We gaan aan de slag met de Wartmann voedseldroger.
We gaan aan de slag met de Wartmann voedseldroger.
za 22 juni
11.00-16.00 | gratis
Zelf je eigen groenten of fruit drogen voor een gezonde snack tussendoor. Heb je een kruidentuintje dan is dit de ideale manier van verwerken om je kruidenvoorraad aan te leggen. 
Langzaam gedroogd zodat de vitaminen er veel beter in geconserveerd blijven. Je kunt zelfs op deze manier je eigen groentebouillon samenstellen of tomatenpoeder maken om je pastasauzen te verrijken i.p.v. tomatenpuree uit een blikje. Hoe dit allemaal in zijn werk gaat laten we je vandaag zien.
Demonstratie Bamix door Mimi
Demonstratie Bamix door Mimi
za 29 juni
11.00-16.00 | gratis

Snel een smoothie of eigengemaakte mayonaise? Je maakt het in een handomdraai met de allerbeste staafmixer die wij kennen. Vandaag gaan we in onze winkel met de Bamix aan de slag en laten we je zien waar je de Bamix staafmixer zoal voor kan gebruiken. Natuurlijk hebben we ook allerlei handige tips voor je. Kom gezellig kijken, ontdekken en proeven. Je bent van harte welkom.

De toegang is gratis.

augustus

Workshop Olie en Azijn door Mimi
Workshop Olie en Azijn door Mimi
za 24 augustus
09.30-11.30 | €15 p.p.
Bijzondere salades , alcoholvrije drankjes, net die finishing touch aan je pesto.
Mimi neemt  je in deze workshop mee naar de achtergronden van onze heerlijke balsamico's en olijfolieën zodat jij straks ook weet wat waar bij past en
welke smaken je kunt gebruiken om je gerecht te versterken en daardoor net dat extra's te geven.

(minimaal 2 deelnemers)
Aan de slag met Powerblenders
Aan de slag met Powerblenders
za 31 augustus
11.00-16.00 | gratis
Het gewone leven begint weer en tijdens deze gratis workshop leggen we  je de overeenkomsten en verschillen uit tussen de Power Blender van Wartmann en Kitchenaid.
Ideaal voor je smoothies, groentesappen (Mimi maakt zo in no time haar voorraadje tomatenpuree) verse soepen en spreads.
Kom je het zelf ervaren en proeven?

september

Thee om lekker warm van te worden
Thee om lekker warm van te worden
za 7 september
11.00-16.00 | gratis
Thee moet je zien, ruiken én proeven.
We nodigen je uit verschillende soorten te komen proeven en staan vandaag uitgebreid stil bij de wijze waarop je thee kunt zetten.
Dit bepaalt namelijk in hoge mate ook de smaak van de thee.
Masterclass Sushi door Cindy Yip
Masterclass Sushi door Cindy Yip
do 12 september
18.30-22.00 | €45 p.p.
Ook zo dol op Sushi? Deze avond gaat Cindy Yip je thuisbrengen in de wereld van Sushi.
Cindy leerde de oosterse ambacht van haar vader en kreeg de liefde voor goede, verse sushi dan ook van huis uit mee. Ze is een begrip binnen de landelijke sushi-catering. Opgericht in 2004 door Cindy Yip, is Sushi Yip al jaren hét adres voor dagverse sushi en sashimi. 
(minimaal 10 pers)
Tijdwinst met de Kitchenaid foodprocessor
Tijdwinst met de Kitchenaid foodprocessor
za 14 september
09.30-11.30 | €15 p.p.
Snel een heerlijke knolselderijsalade, een cakebeslag of een groene smoothie het kan allemaal met deze alleskunner. Tijdens deze workshop ga je samen met mimi alle mogelijkheden zelf uitproberen aan de hand van lekkere recepten.

(minimaal 2 deelnemers)
Jura
Jura
za 21 september
11.00-16.00 | gratis
Vandaag komt een medewerker van Jura naar ons.
Hij/zij weet alle ins en outs van deze volautomaten en natuurlijk zet hij/zij  een heerlijk kopje in welke koffiespecialiteit je ook maar wil.
Tot dan?
Verse pasta zelf maken
Verse pasta zelf maken
do 26 september
19.00-21.00 | €18.50 p.p.
Pasta is er in veel soorten, vormen en kleuren. Maar waarom is dat eigenlijk en wanneer kies je voor welke soort?
Mimi legt je uit hoe het zit. We gaan samen verse pasta maken, kleuren en pasta's vullen.
Na afloop krijg je natuurlijk ook de recepten.

(minimaal 6 deelnemers)

oktober

We gaan roken
We gaan roken
za 5 oktober
09.30-11.30 | €15 p.p.
Het roken van vis, vlees, zeevruchten, gevogelte, zelfs groenten en fruit. Het kan allemaal met een rookpan en is zo ontzettend lekker. Wil jij ook leren hoe makkelijk het is?

(minimaal 2 personen)
Masterclass Wild
Masterclass Wild
do 10 oktober
18.30-22.00 | €45 p.p.
Chef kok Patrick van Haren gaat je thuis brengen in de wereld van wild.
De bereiding van diverse wildgerechten, welke combinaties lekker zijn met welk type wild.
De bijpassende sauzen en hoe je dit kunt variëren. De workshop sluiten we af met een geweldig wilddiner en na afloop ontvang je de receptuur in je mailbox.

(minimaal 8 deelnemers) 
Verrassingsdag
Verrassingsdag
za 12 oktober
11.00-16.00 | gratis

Vandaag gaan we je verrassen met kleine hapjes en natuurlijk laten we zien hoe eenvoudig je die zelf kunt maken voor bijvoorbeeld bij de borrel in het weekend;)
Kids bak workshop
Kids bak workshop
wo 16 oktober
13.30-15.30 | €17.50 p.p.
Wil jij leren een bijzonder taartje te maken ? Vandaag ga je samen met Joke o.a. een tartelette maken waarbij je de technieken; bakken, vulling maken en versieren leert.
Natuurlijk mag je deze mee naar huis nemen en genieten! 
Voor onze bakkertjes van 7 t/m 11 jaar.

(mimimaal 4 bakkertjes)
Demonstratie Bamix
Demonstratie Bamix
za 19 oktober
11.00-16.00 | gratis

Snel een smoothie of eigengemaakte mayonaise? Je maakt het in een handomdraai met de allerbeste staafmixer die wij kennen. Vandaag gaat Carla Van Bamix in onze winkel aan de slag en laat ze je zien waar je de Bamix staafmixer zoal voor kan gebruiken. Natuurlijk heeft ze ook allerlei handige tips voor je. Kom gezellig kijken, ontdekken en proeven. Je bent van harte welkom.

De toegang is gratis.

KitchenAid workshop
KitchenAid workshop
do 24 oktober
19.00-22.00 | €22.50 p.p.
Een chef-kok van KitchenAid gaat uitgebreid aan de slag met diverse apparaten zoals de foodprocessor, de mixer met al zijn accessoires en de powerblender.
Volop inspiratie om ook maar alle denkbare gerechten makkelijk en snel te maken. Wij zorgen voor een hapje en een drankje en natuurlijk


( minimaal 12 personen)
Snijtechnieken
Snijtechnieken
za 26 oktober
09.30-10.30 | €15 p.p.
Chef-kok Patrick van Haren gaat je in een uur tijd alle ins en outs leren wat betreft snijden en de verschillende technieken!
Ook het onderhouden van je messen komt aan bod.
Natuurlijk mogen alle gesneden ingredienten uiteindelijk mee naar huis genomen worden dus vergeet je bakje niet mee te brengen!
Al met al een absolute must-done workshop voor de échte kookliefhebber!

Bewaarbakje meebrengen

(mimimaal 8 personen)
Snijtechnieken 2 door Patrick van Haren
Snijtechnieken 2 door Patrick van Haren
za 26 oktober
11.00-12.00 | €15 p.p.
Chef-kok Patrick van Haren gaat je in een uur tijd alle ins en outs leren wat betreft snijden en de verschillende technieken!
Ook het onderhouden van je messen komt aan bod.
Natuurlijk mogen alle gesneden ingredienten uiteindelijk mee naar huis genomen worden dus vergeet je bakje niet mee te brengen!
Al met al een absolute must-done workshop voor de échte kookliefhebber!

Bewaarbakje meebrengen

(mimimaal 6 personen)

november

Werken met snelkookpan
Werken met snelkookpan
za 2 november
09.30-11.30 | €15 p.p.
Draadjesvlees of hachee in 20 minuten supermals?  Risotto in 7 minuten? Het kan met de snelkookpan, maar hoe werkt dat dan?
Samen gaan we in deze workshop diverse gerechten bereiden en het gemak van deze pan ervaren.

(mimimaal 2 deelnemers)
Masterclass
Masterclass
do 7 november
18.30-22.00 | €45 p.p.
Een inspiratieworkshop richting het kerstmenu  o.l.v. Jos Franssen, chefkok met jarenlange ervaring in diverse toprestaurants. 
Samen gaan we een mooi 4 gangen-menu klaar maken en besteden ook volop aandacht aan de combi wijn-spijs!  De recepten ontvang je nadien per mail.

(minimaal 6 deelnemers, maximaal 12 deelnemers)

januari

Snijtechnieken door Patrick van Haren
Snijtechnieken door Patrick van Haren
za 4 januari
09.30-10.30 | €15 p.p.
Chef-kok Patrick van Haren gaat je in een uur tijd alle ins en outs leren wat betreft snijden en de verschillende technieken!
Ook het onderhouden van je messen komt aan bod.
Natuurlijk mogen alle gesneden ingredienten uiteindelijk mee naar huis genomen worden dus vergeet je bakje niet mee te brengen!
Al met al een absolute must-done workshop voor de échte kookliefhebber!

Bewaarbakje meebrengen
Snijtechnieken 2 door Patrick van Haren
Snijtechnieken 2 door Patrick van Haren
za 4 januari
11.00-12.00 | €15 p.p.
Chef-kok Patrick van Haren gaat je in een uur tijd alle ins en outs leren wat betreft snijden en de verschillende technieken!
Ook het onderhouden van je messen komt aan bod.
Natuurlijk mogen alle gesneden ingredienten uiteindelijk mee naar huis genomen worden dus vergeet je bakje niet mee te brengen!
Al met al een absolute must-done workshop voor de échte kookliefhebber!

Bewaarbakje meebrengen

(mimimaal 8 personen)