Over ons

Over ons

Geboren uit een passie voor koken en tafelen, is de winkel Mimi al 30 jaar een vertrouwd beeld in Goirle. Je vindt er alles voor een prachtig gedekte tafel en een perfect bereide maaltijd. Ons team van enthousiaste medewerkers met uitstekende productkennis helpt je met het uitzoeken van artikelen die het best bij jou passen. Ontdek de mogelijkheden van verschillende producten in onze winkel waar je de diverse producten uit kunt proberen of neem deel aan onze inspiratieworkshops in de winkel! Kijk voor meer informatie in onze actuele agenda.

Ontstaan van de winkel

In 1991 stond ik, Mimi, op een kruispunt in mijn leven. Ik wilde meer en mijn gedachten gingen uit naar een kaderopleiding in de psychiatrische zorg waar ik werkzaam was als verpleegkundige. Er kwam een mogelijkheid op mijn pad om een winkel te beginnen en dat sprak me enorm aan omdat:

- Ik altijd heel blij word van mooie spullen

- Koken mijn grootste hobby was en is

- Ik blij word als ik iets kan betekenen voor mensen

- Ik een doener ben en altijd graag uitgedaagd wordt.

Nu 30 jaar later heb ik heel wat uitdagingen gehad, veel mensen blij zien worden nadat ze goede spullen hadden aangeschaft voor zichzelf of als cadeau en staat er een jonge generatie klaar om er mee verder te gaan.

Onze keuze voor een kleine webshop

We hebben gemerkt dat we niet zonder de online wereld kunnen. Op social media zijn we erg actief en we willen graag hierin onze klanten nog meer bieden. Daarom hebben we een webshop met een aantal seizoensproducten en onze smaakmakers zoals koffie, thee, olie en azijn en natuurlijk niet te vergeten de geuren van Lampe Berger. Niet al onze producten staan in de webshop maar zijn natuurlijk wel te verkrijgen in onze winkel. We hebben deze keuze gemaakt omdat je alleen met een webshop succesvol kan zijn als je er veel energie, tijd en geld in stopt en dat doen wij liever in onze offline winkel! Wel willen wij het graag onze klanten wat makkelijker maken om hun favoriete producten te bestellen zodat deze snel in de winkel opgepikt kunnen worden of eventueel thuis afgeleverd.

Mijn vrije tijd besteed ik graag aan koken, mijn moestuintje en etentjes geven aan een mooi gedekte tafel en servies waar de gerechten mooi op uit komen. Ik zoek graag naar nieuwe trends, kooktechnieken en prachtige duurzame producten om onze klanten mee te verrassen. Als dat lukt geeft dat een goed gevoel!
De toonaangevende, vernieuwende merken leveren goede producten met oog voor prijs/kwaliteit en gebruikersgemak. Wij mogen de productkennis overbrengen:  fantastisch om te doen!
Vanuit huis uit altijd meegekregen hoe fijn het is om kwalitatief goede en mooie producten te gebruiken in de keuken en op tafel. Maar de afgelopen jaren ook mijn eigen passie gaan ontwikkelen voor de producten, wat kan ik blij worden van een mooi servies, leuk kookboek, fijn keukengerei en een goede pan.
Koken en bakken zijn mijn favoriete hobby’s. Ik vind het leuk om mijn ervaring op dit gebied met onze klanten te delen zodat zij daar hun voordeel mee kunnen doen. In een verloren uurtje vind ik het leuk om lekker door een kookboek te bladeren. En ik houd ervan als mijn keukentextiel een beetje op elkaar is afgestemd.

Onze merken

Alessi - Bamix - Bitz - Bredemeijer - Bunzlau - Crock-Pot - Demeyere - Dopper - ECM - Fissler - Forged - Gimber - Global - Habonne - Hollandse slijpservice - IHR - Iittala - JURA - Kitchencraft - Knit Factory - Küchenprofi - Lampe Berger - Le Creuset - Lodge Dutch Oven - Lovely Linen - Magimix - Mepal - Microplane – Mimi’s keuze koffiebonen – Mimi’s keuze olie & azijn – Mimi’s keuze thee - Nordic Ware - OXO - Prospectt - Rosenthal - Sambonet - Scanpan - Schott Zwiesel - Serax - Spring - Style de Vie - Tudo Taste - Urban Nature - Villeroy & Boch - Wartmann - WMF - Woll - Wüsthof