Garnalen met gerookte thee

Garnalen met gerookte thee
Ingrediƫnten: voor 4 personen
  • 1 pak gemengde groene sla
  • 1 lepel boter
  • 1 geplette knoflookteen
  • 1 lepel geraspte schil van sinaasappel
  • 1 kop thee Kistje van de keizer
  • 1 lepel honing
  • 1 lepel sojasaus
  • 20 grote rauw gepelde garnalen
Verdeel de sla over vier borden. Smelt in een pan de boter op middelhoog vuur. Voeg zo gauw boter begint te bruisen de knoflook toe. Bak voorzichtig tot de knoflook licht begint te kleuren. 
Voeg de geraspte sinaasappelschil toe alsmede de thee, azijn, honing en sojasaus laat dit enkele minuten koken
Voeg de garnalen toe en laat het geheel nog drie tot vijf minuten koken. 
De garnalen mogen niet te gaar worden. 
Verdeel de garnalen over de salade en schep over de salade voldoende van de saus. 
Direct serveren.


Kistje van de Keizer thee is een Melange van Lapsang Souchong en bladthee uit India. Een bijzondere zachte variant van Lapsang Souchong. 

onze thee is online te bestellen