Grove mosterd

Grove mosterd

Grove mosterd maken (hollandse methode met behulp van fermentatie) uit “Verrot Lekker” van Christian Weij 

Ingrediënten
250 mosterdzaad
200 ml water
75 ml balsamico bianco azijn
4 eetlepels honing
2 theelepels fijn zeezout
4 eetlepels wei (zie onder voor het recept van wei)

•Doe driekwart van het mosterdzaad met alle overige ingrediënten in een keukenmachine en pureer tot een gladde saus. 
•Kneus de overige zaadjes in een vijzel of met de achterkant van een pan, voeg dit aan de saus toe en meng goed door.
•Dek de pot losjes af met een deksel of stukje kaasdoek met elastiek eromheen. 
•Laat de mosterd 3 dagen bij kamertemperatuur fermenteren
•Zet de pot daarna in de koelkast om het fermentatieproces (nagenoeg te stoppen)
•Laat hem minimaal 1 week in de koelkast staan voor je hem gebruikt.
 

Verse wei maken:
Bereidingswijze:

Doe de yoghurt in een schaal waar je de kaasdoek in hebt gelegd, 
en knoop het dicht en hang het op.
Zo simpel is het!
Als hij gestopt is met druppelen, dan is hij klaar.

Het resultaat: Verse Kaas/Kwark/hangop (het vaste bestanddeel) en een pot vol wei, de achtergebleven vloeistof.
Wei is in de koelkast enkele maanden houdbaar.