Linzen bieten salade met geitenkaas

Linzen bieten salade met geitenkaas

IngrediĆ«nten voor 2 personen

  • 300 gr rode bieten, gekookt
  • 150 gr linzen
  • 60 gr zachte geitenkaas
  • 30 gr walnoten
  • 5 gr dille
  • 10 ml crema di frutta Limoenazijn
  • Griekse olijfolie
  • versgemalen peper en zout

Bereiden

  1. Kook de bietjes in een pan met ruim water in 30 minuten gaar. Laat ze even afkoelen en verwijder de velletjes. Dat kan met een dunschiller of met je handen. Als je geen rode handen wilt, gebruik dan plastic handschoentjes!
  2. Giet terwijl de bieten koken de linzen af, besprenkel ze met crema di Frutta limoenazijn en maal er naar smaak wat peper en zout overheen. Hussel door elkaar en laat intrekken.
  3. Snijd de dille fijn, breek de walnoten in kleine stukjes en verbrokkel de geitenkaas erover
  4. Verdeel alle ingredienten over twee kommen, houd wat geitenkaas, dille en walnoten over om de salade mee te garneren.
  5. Maak af met wat druppels Griekse olijfolie