Sinterklaastaart – MonChou

Sinterklaastaart – MonChou
Bereidingstijd 45 minuten, exclusief wachttijd om de bodem en het MonChou-mengsel op te laten stijven  (minimaal 3 uur)
Tip: maak de taart een dag van te voren zodat hij goed kan opstijven


Ingrediënten voor 10-12 personen:
  • 250 gram kruidnoten
  • 100 gram boter
  • 200 gram MonChou (ik gebruik 2 van deze pakjes)
  • 500 ml ongeklopte slagroom
  • 2 zakjes klopfix
  • 8 gram vanillesuiker (of 1 zakje)
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2-3 eetlepels nutella
  • truffelkruidnoten
  • voor garnering extra pepernootjes of geschaafde chocolade
Extra benodigd: een bakvorm met diameter van 24 tot 26 cm
Bereiding:
Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier of aluminiumfolie.
Smelt de boter in een pannetje. Plaats de kruidnoten in een staafmixer, blender of keukenmachine en maal dit tot kruimels. Voeg de boter erbij en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het kruidnootjesmengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Meng de MonChou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig. Hoe beter gemengd, hoe lekkerder het is. Klop de slagroom en het MonChoumengsel door elkaar. Verdeel dit mengsel in de springvorm en strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven (mag ook langer, een goede tip: laat hem een hele nacht opstijven in de koelkast)
Roer de nutella los, dit gaat gemakkelijker als de nutella een beetje lauw-warm is (bijvoorbeeld heel kort in de magnetron verwarmen). Verdeel de nutella met een spatel of de achterkant van een lepel over de taart.
Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de sinterklaastaart mooier los.
Plak de truffelkruidnootjes aan de zijkant in de taart. Garneer de sinterklaastaart voor het serveren/aansnijden met verkruimelde (truffel)kruidnoten en/of geschaafde chocolade.
Tips:
  • Serveer bescheiden punten, de taart kan machtig zijn.
  • Inmiddels hebben velen van jullie de taart gemaakt. Bij bijna iedereen gaat het goed, maar bij sommigen wil de taart niet goed opstijven in de koelkast. Wat een mogelijk oorzaak kan zijn: klop de slagroom samen met de zakjes klopfix goed op. Meng daarna pas de slagroom met het MonChou-mengsel.
  • Zorg er voor dat er geen enzymen bij het monchou- en slagroommengsel komen. Als je je vinger hebt afgeslikt mag deze niet meer in het mengsel komen. Anders stijft de taart niet goed uit.
bron: Brenda Kookt