snelkookpan
Het recept voor de kipstoofpot;
500 gram kippendijenvlees, kort aanbakken in de snelkookpan ( het liefst in 2 keer anders bakt het niet zo mooi)
dan al het kippenvlees in de snelkookpan
daarbij;
1 gesnipperde ui
2 fijngesneden teentjes knoflook= 2 theel knoflookpasta
stukje rode peper
kruiden met ras en hanout ( 1 ½ theelepel)
½ winterwortel/1 courgette/½ bakje champignons
nog even kort doorroeren allemaal.
daarop;
1 dl witte wijn
2 dl kippenbouillon ( mag van een tablet)
alles aan de kook brengen, snelkookpan stand 2 garen in 15 minuten.
100 gram groene olijven doormidden snijden.
Als de deksel van de pan gaat dan nog de olijven naar smaak toevoegen
en 1 in dunne halve plakjes gesneden limoen.
dit alles nog 1 minuutje mee doorkoken en de saus licht afbinden.
op het laatst een scheutje room
De stoofpot is lekker met rijst en een frisse salade met komkommer
Smakelijk Mimi
500 gram kippendijenvlees, kort aanbakken in de snelkookpan ( het liefst in 2 keer anders bakt het niet zo mooi)
dan al het kippenvlees in de snelkookpan
daarbij;
1 gesnipperde ui
2 fijngesneden teentjes knoflook= 2 theel knoflookpasta
stukje rode peper
kruiden met ras en hanout ( 1 ½ theelepel)
½ winterwortel/1 courgette/½ bakje champignons
nog even kort doorroeren allemaal.
daarop;
1 dl witte wijn
2 dl kippenbouillon ( mag van een tablet)
alles aan de kook brengen, snelkookpan stand 2 garen in 15 minuten.
100 gram groene olijven doormidden snijden.
Als de deksel van de pan gaat dan nog de olijven naar smaak toevoegen
en 1 in dunne halve plakjes gesneden limoen.
dit alles nog 1 minuutje mee doorkoken en de saus licht afbinden.
op het laatst een scheutje room
De stoofpot is lekker met rijst en een frisse salade met komkommer
Smakelijk Mimi