Keukenmachines
Op zoek naar een assistent in de keuken? Een mixer, keukenrobot, een powerblender, een staafmixer of een foodprocessor? Bekijk in de winkel alle mogelijkheden of volg een workshop, en je weet precies welk apparaat het beste bij je past. We adviseren je graag in onze winkel zodat je niet meer krijgt dan je nodig hebt, maar wel meer dan je verwacht! Bovendien kun je het product zien en weet je precies of het aan je verwachtingen voldoet. Wij zorgen dat jij blij bent met jouw aankoop!
Wat is Sous-Vide koken?
Wanneer vlees vacuüm wordt verpakt en op een lage, constante temperatuur gaart, dan blijven alle sappen bewaard en wordt het vlees botermals. Daarnaast kun je ook volop smaken verfijnen van groente en fruit.
Het grootste verschil tussen bakken of grillen na sous-videbereiding of direct in de pan is het overbrengen van temperatuur. Wanneer je vlees direct in de pan bakt, duurt het relatief lang voordat het midden gaar is. Well-done verandert vaak in een droog stuk vlees, doordat het smakelijke sap grotendeels verdwenen is. Door sous-vide bereiding gaart het vlees al tot in de kern, waarna slechts heel kort aanbraden voldoende is voor de smakelijke, bruine kleur aan de buitenzijde.
Het grote verschil is het volledige behoud van sap, volume en smaak. Deze bereiding brengt nog meer voordelen met zich mee, omdat de toegevoegde kruiden en specerijen alle tijd hebben om in het vlees te trekken en hun smaak af te geven. Het vlees wordt extra mals.