Keukengerei

Waar gekookt wordt heb je keukengereedschap nodig.
Mimi biedt een enorm scala aan innovatieve producten van stabiele merken die hun bestaansrecht in kookgereedschap hebben bewezen.
Bij je zoektocht naar het beste keukengerei zijn er heel wat afwegingen te maken. We adviseren je graag in onze winkel zodat je niet meer krijgt dan je nodig hebt, maar wel meer dan je verwacht! Bovendien kun je het product zien en weet je precies of het aan je verwachtingen voldoet. Wij zorgen dat jij blij bent met jouw aankoop!

 

Keukenhulpen

Van innovatieve garde, knoflookpers, appelboor tot aan een truffelschaaf en gemberrasp toe. In rvs of hoogwaardig kunststof, we hebben het allemaal.

Oxo | WMF | Kuchenprofi | Colour Works 

Peper en zoutmolens

De zout- en pepermolens van topmerken als Peugeot en Le Creuset zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. Ze zijn zowel los als ook als set perfect om cadeau te geven aan elke kookfanaat en dankzij de grote keuze aan materiaal en kleur passen de molens in elk interieur. 

Peugeot | Le Creuset

Inmaak


Inmaakpotten, vultrechters, vacumeerapparaten en zakken, voedseldrogers, passefieten 

Fermenteren, een feest voor tong en darmen. Ook zo nieuwsgierig naar dit eeuwenoude kookproces?

Wat doet het met je gezondheid, waarom is een goede darmflora zo belangrijk en kunnen gefermenteerde producten bijdragen aan een betere gezondheid?

In de tijd dat alleen rijke mensen een ijskast hadden (letterlijk een kast met brokken ijs), fermenteerde bijna iedereen zijn groente. Goedkoop, eenvoudig, lekker en beregezond. Gefermenteerde producten stimuleren namelijk gezonde bacteriën in onze darmen.
 
Wij kennen nog de zuurkool, ketchup, ketjap, yoghurt. Maar die zijn nu meestal chemisch bewerkt en bevatten geen levende bacteriën meer. Hier meer over waarom ‘ferment’ veel lekkerder en gezonder is, en hoe je zelf probiotica maakt.

Fermenteren was in het koelkastloze tijdperk dé manier om voedsel te verduurzamen. Kool en melk veranderden in zuurkool en yoghurt door ze aan te zuren. Hierdoor bleven rottingsbacteriën buiten de deur. Aanzuren doe je met melkzuurbacteriën. Zuurkool, yoghurt en andere ‘inmaak’ eten we juist ’s winters, als onze weerstand extra vitamines en mineralen goed kan gebruiken. Zuurkool en yoghurt kun je nog steeds kopen in de supermarkt, maar die zijn gepasteuriseerd (verhit) om bacteriën te doden. Daarin leeft niets meer, net zomin als in zilveruitjes en augurken. Die zijn ingelegd met azijn en wat suiker om het minder zuur te maken. Wie zelf zuurkool maakt weet niet wat hij proeft: minder zuur en veel subtieler van smaak.

Het fermenteren van groenten is al zo oud als de weg naar Rome. In nauwe samenwerking met bacteriën, gisten en schimmels, gebruikten onze voorouders de techniek om voedsel te bewaren. Olijven, zuurkool, augurken, kimchi en ingelegde citroenen zijn bekende voorbeelden. Maar wist je dat een groot deel van onze voeding ontstaat door fermentatie? Chocolade, salami, soyasaus, bier, wijn en tabasco zijn ook gefermenteerde producten.
 

Ovenschalen/ braadsledes


Le Creuset | Küchenprofi

Handigheidjes

Bijvoorbeeld de deksels van Charles Viancin.
Buiten de salades afdekken, restjes bewaren in de koelkast, of  als deksel op schalen in de magnetron
Superhandig en veelzijdig.

Raspen en Mandolines

Microplane, Kyocera, Oxo

Crème brûlée branders

Weegschalen

Forsta, La Cucina, tot aan het nauwkeurige (1 gram) van ADE toe. 

 

Kruidenballen / kaasdoek

Kuchenprofi, Inno Cuisinno

Terrines, hamburgerpers en rolladetouw

Le Creuset, Inno Cuissino, Kuchenprofi

Zeven / vergieten / slacentrifuges

OXO | Ibili | Küchenprofi 

Aardappelpersen / frietsnijders / pureerders

Küchenprofi

Lékué

Kookringen / spiraalsnijders

Küchenprofi, Ibili

Keukenwekkers


Digitaal, rvs, gekleurd,of in een strakke gekke vorm, het is allemaal in onze collectie te vinden.

Thermometers

CDN

Wijnopeners

Van eenvoudig kelnermes tot hele luxe openers

Screwpull, Style de Vie