Boerenkoolsalade met mandarijntjes

Boerenkoolsalade met mandarijntjes
Boerenkool kan je rauw eten en heerlijk verwerken in salades. Probeer maar eens deze verrassende herfstsalade.
 
Ingrediënten (voor 2 personen)
  • 150 g boerenkool
  • 1 eetl. zonnebloempitten
  • 20 g blanke hazelnoten
  • 2 eetl. Griekse olijfolie
  • 1 eetl. dadel vijgen balsamico azijn
  • 2 mandarijnen
  • 1 appel
  • 50 g kruimelige geitenkaas
  • ½ granaatappel
 
Zo maak je het:
  • Ontnerf de boerenkool.
  • Snijd de boerenkool in reepjes en bewaar ze zolang.
  • Hak de hazelnoten grof.
  • Rooster de zonnebloempitten en noten in een koekenpan.
  • Snijd de granaatappels door midden en klop met een houten lepel de pitjes eruit boven een kom. Bewaar de helft in de koelkast of vries in.
  • Klop de olie en de vijgen balsamico azijn in een kommetje.
  • Schil de mandarijn met een mes zodat het vruchtvlees vrijkomt. Haal de partjes tussen de vliesjes los met een scherp mesje.
  • Schil de appel en snijd in stukjes en druppel er wat citroensap bij.
  • Schep de appel, mandarijn, granaatappelpitjes en de dressing door de boerenkool.
  • Verkruimel de geitenkaas boven de boerenkoolsalades en strooi de nootjes erover.
 
Eet smakelijk

Download hier het recept in PDF
boerenkoolsalade met mandarijntjes PDF