Boerenkoolsalade met mandarijntjes

Boerenkool kan je rauw eten en heerlijk verwerken in salades. Probeer maar eens deze verrassende herfstsalade.
Ingrediënten (voor 2 personen)
-
150 g boerenkool
-
1 eetl. zonnebloempitten
-
20 g blanke hazelnoten
-
2 eetl. Griekse olijfolie
-
1 eetl. dadel vijgen balsamico azijn
-
2 mandarijnen
-
1 appel
-
50 g kruimelige geitenkaas
-
½ granaatappel
Zo maak je het:
-
Ontnerf de boerenkool.
-
Snijd de boerenkool in reepjes en bewaar ze zolang.
-
Hak de hazelnoten grof.
-
Rooster de zonnebloempitten en noten in een koekenpan.
-
Snijd de granaatappels door midden en klop met een houten lepel de pitjes eruit boven een kom. Bewaar de helft in de koelkast of vries in.
-
Klop de olie en de vijgen balsamico azijn in een kommetje.
-
Schil de mandarijn met een mes zodat het vruchtvlees vrijkomt. Haal de partjes tussen de vliesjes los met een scherp mesje.
-
Schil de appel en snijd in stukjes en druppel er wat citroensap bij.
-
Schep de appel, mandarijn, granaatappelpitjes en de dressing door de boerenkool.
-
Verkruimel de geitenkaas boven de boerenkoolsalades en strooi de nootjes erover.
Eet smakelijk