Cheesecake met glazuur van wijndruiven-vanilleazijn

Cheesecake met glazuur van wijndruiven-vanilleazijn
Ingrediënten:
150 gram koekkruimels bijv. Amaretti of Bastogne koeken
75 gram roomboter
600 gram roomkaas naturel
100 gram suiker
20 gram bloem
75 gram zure room 
3 eieren
50 ml wijndruiven-vanilleazijn

Bereiding
Verwarm de oven voor op 130 °C.
Smelt de boter in een pannetje, haal de pan van het vuur,  roer de koekkruimels er doorheen en schep de massa in de ingevette springvorm. Druk de massa goed aan.
Roer de roomkaas met de suiker goed glad in een mengkom of keukenmachine. Voeg de bloem, zure room en eieren toe en meng alles tot een gladde massa.
Giet de massa in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cheesecake in 120 minuten op 130 ºC.
Kook de wijndruiven-vanillie azijn in tot het stroperig wordt. Wanneer de cheesecake klaar is deze goed af laten koelen en smeer als laatste de ingekookte wijndruiven-vanilleazijn over de cheesecake voor een heerlijke smaak en glans.