Eenvoudige oosterse salade

Ingrediënten (voor het basisrecept voor 2 personen)
· 1/2 Komkommer halve maantjes
· 75-100g Veldsla
· 60g Taugé
· 1 Grote winter wortel geraspt
· 1 Rode ui, in stukjes
· 1 Teentje knoflook, in stukjes
· 2 eetl. Sesamzaad
Dressing
· 2 el Vlierbessen Gemberazijn
· 3 el Spaanse olijfolie
· klein stukje verse gember
· Meng de Spaanse olijfolie, geplette verse gember, Vlierbessen-gemberazijn en scheutje limoensap in een kommetje. (Voor de liefhebber, een klein scheutje sesamolie maakt het nog lekkerder, maar oppassen want het overheerst snel)
Zo maak je het:
· Snijd de komkommer door midden en verwijder het middelste natte deel. Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een kom de veldsla met komkommer en geraspte wortel.
· Bak in een koekenpan kort de ui, knoflook aan en voeg taugé toe. Schep deze ingrediënten bij de salade.
· Maak tot slot de dressing en giet deze over de salade of serveer het apart.
Extra opties om het nog lekkerder te maken:
· Kort gekookte sugarsnaps of sperzieboontjes
· Verse koriander
· 2 eetl. Pinda’s of hazelnoten in stukjes gehakt
· Chili voor meer pittigheid
Eet smakelijk!
Download hier het recept in PDF
Oosterse salade meeneemlunch PDF
bron: eet clean