Eenvoudige oosterse salade

Eenvoudige oosterse salade

Vandaag een salade als makkelijke meeneem lunch. Je kunt variëren met allerlei groenten en voor de grotere trek kun je er wat gekookte rijst, glasnoodles of udon noodles doorheen doen.


Ingrediënten (voor het basisrecept voor 2 personen)

· 1/2 Komkommer halve maantjes

· 75-100g Veldsla

· 60g Taugé

· 1 Grote winter wortel geraspt

· 1 Rode ui, in stukjes

· 1 Teentje knoflook, in stukjes

· 2 eetl. Sesamzaad

Dressing

· 2 el Vlierbessen Gemberazijn

· 3 el Spaanse olijfolie

· klein stukje verse gember

· Meng de  Spaanse olijfolie, geplette verse gember, Vlierbessen-gemberazijn en scheutje limoensap in een kommetje. (Voor de liefhebber, een klein scheutje sesamolie maakt het nog lekkerder, maar oppassen want het overheerst snel)

Zo maak je het:

· Snijd de komkommer door midden en verwijder het middelste natte deel. Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een kom de veldsla met komkommer en geraspte wortel.

· Bak in een koekenpan kort de ui, knoflook aan en voeg taugé toe. Schep deze ingrediënten bij de salade.

· Maak tot slot de dressing en giet deze over de salade of serveer het apart.

Extra opties om het nog lekkerder te maken:

· Kort gekookte sugarsnaps of sperzieboontjes

· Verse koriander

· 2 eetl. Pinda’s of hazelnoten in stukjes gehakt

· Chili voor meer pittigheid

 

Eet smakelijk!

Download hier het recept in PDF
Oosterse salade meeneemlunch PDF


bron: eet clean