Flatbread met gegrilde asperges en entrocôte

Flatbread met gegrilde asperges en entrocôte

Ingrediënten:
  • 200 gram bloem
  • 150 gram boerenyoghurt
  • 1 thl. bakpoeder
  • 3 gram zout
  • 4 stuks asperges geschild
  • 4 stuks groene asperges
  • 320 gram entrocôte
  • 2 eetl. italiaanse kruiden
  • 100 ml. olijfolie Italië 
  • 60 ml. country ketchup stonewall
  • 60 ml. everything aioli stonewall kitchen
  • 2 eetl. bladpeterselie gehakt
  • zout en peper
Bereidingswijze:
Meng bloem, yoghurt, bakpoeder en zout door elkaar in de keukenmachine en laat 10 minuten rusten. Maak 4 bollen, rol plat uit en bak in een koekenpan op medium vuur 2 minuten per kant tot een heerlijk vers flatbread. 

Meng de Italiaanse kruiden met de olie en smeer na het bakken hier de flatbreads mee in. Smeer de entrocote's in met de kruidenolie, bestrooi met peper en zout en grill in een grillpan of op de BBQ. Leg daarna 5 minuten onder een stuk aluminiumfolie om te rusten. Halveer in de lengte de asperges en grill deze kort mee, ze mogen nog knapperig blijven. Trancheer de entrecôte, smeer het flatbread in met country ketchup en beleg met het vlees, de asperges en bestrooi met de peterselie. 
Top naar smaak af met wat Everything Aioli van Stonewall Kitchen.