Gemengde aardappel-kruiden salade

Gemengde aardappel-kruiden salade


Ingrediënten aardappelsalade (voor 4 personen):
· 330 gr. nicola (gestoomd met schil)
· 330 gr. redstar (gestoomd met schil)
· 330 gr. zoete aardappel (gestoomd met schil)
· 100 gr. peterselie, kervel, dille, bieslook en basilicum (grof gehakt)
· 100 gr. biologische crème fraîche
· 50 ml. Griekse olijfolie mimi’s keuze
· 25 ml. Citroenazijn mimi’s keuze


Bereidingswijze aardappelsalade:
Snij de aardappels in mooie blokjes, meng de crème fraîche met de olijfolie en de azijn. Breng op smaak met zeezout en peper uit de molen. Schep het geheel om samen met de kruiden en laat minimaal 1 uur in de koeling op smaak komen.

Dit is de basis, je kunt dit nu heel gemakkelijk uitbreiden met smaakmakers, groenten en garnituren. Mijn favoriet is ansjovisfilet en stukjes groene asperge.

Download hier het recept als PDF
gemengde aardappel-kruiden salade