Geroosterde asperges met gemarineerde voorjaarsgroenten en citroen-geitenyoghurt

Geroosterde asperges met gemarineerde voorjaarsgroenten en citroen-geitenyoghurt
met Crema di Frutta Mangoazijn en Griekse olijfolie

Ingrediënten voor 4 personen

– 4 (lange) radijsjes
– 4 meiknolletjes (die van mij waren klein, als ze wat groter zijn heb je er maar 2 nodig)
– Crema di Frutta mango azijn
– zeezout
– 100 ml geitenyoghurt  (of evt gewone biologische milde Yoghurt)
– rasp van 1/2 citroen
– optioneel: 4 blaadjes citroenmelisse
– witte peper
– 20 groene asperges
– Griekse olijfolie
– 1/2 tl gemalen venkelzaad
– 8 kwarteleitjes
– gewone azijn
– garnering: blaadjes sla

Een groot deel van dit gerecht kun je voorbereiden en klaarzetten in de koelkast. Op het laatste moment rooster je de asperges en pocheer je de kwarteleitjes. Je kunt de kwarteleitjes natuurlijk ook door gewone eitjes vervangen, verdubbel dan de pocheertijd.

Voorbereiding:
Maak de radijsjes en meiknolletjes schoon en snijd of rasp in hele dunne plakjes. Meng deze in een bakje met Crema di frutta Mango azijn (zorg dat de groenten onder staan) en een snufje zout. Dek het bakje af en zet in de koelkast tot gebruik.
De groene asperges meng je met olijfolie, gemalen venkelzaad en zout in een ovenschaal. Dit ook afdekken en in de koelkast zetten tot gebruik.

Dressing:
Meng de geitenyoghurt met de citroenrasp, eventueel blaadjes citroenmelisse, snufje zout en witte peper. Dek af en zet ook in de koelkast tot gebruik.

Als laatste:
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een middelgrote pan op het vuur met ruim water, snuf zout en scheutje (gewone) azijn. Breng dit aan de kook. Rooster de asperges in 15 minuten in de oven, schep halverwege voorzichtig om.

Eitjes pocheren:
In de tussentijd kookt je water. Leg alvast de kwarteleitjes, een klein bakje en een schaal met keukenpapier klaar. Om ze te pocheren doe je het volgende: breek voorzichtig een eitje in het bakje en zorg dat de dooier heel blijft. Roer met de steel van bijvoorbeeld een vork in het water en zorg dat er een klein draaikolkje in het midden komt. Schenk daar voorzichtig het eitje in en laat dan het water de rest doen. Na 1,5 minuut is het eitje klaar en schep je deze eruit met een schuimspaan op het keukenpapier. Herhaal met de andere eitjes, je kunt er ook prima 2 tegelijk doen.

Opmaak:
In de tussentijd haal je de asperges uit de oven, laat iets afkoelen. Zet 4 mooie borden, bij voorkeur wat donkerder voor het effect, klaar. Druppel per bord een halve eetlepel van de geitenyoghurt op het bord. Het hoeft niet netjes. Leg in het midden 5 gegrilde asperges en garneer met blaadjes sla en zet daartussen plakjes radijs en meiknol. Leg er 2 kwarteleitjes bij die je iets open snijdt.

Download hier het recept in PDF

Geroosterde asperges met gemarineerde voorjaarsgroenten en citroen-geitenyoghurt PDF

bron: Francesca kookt