Lentesalade met asperges, waterkers en geitenkaas

Lentesalade met asperges, waterkers en geitenkaas
Met Frambozenazijn en Griekse olijfolie

recept voor 2 personen

Ingrediënten
  • 100 gr groene asperges
  • 6-8 radijsjes
  • 100 gr verse geitenkaas
  • 100 gr waterkers
Dressing
  • 2 el frambozenazijn
  • 3 el griekse olijfolie

Zin in een lekkere salade voor de lunch? Maak dan deze frisse lentesalade met waterkers, asperges en geitenkaas. Door de waterkers te combineren met zachte geitenkaas krijgt de salade een mooie balans in pittige en zachte smaken. De radijs is ook lichtpittig en de gegrilde groene asperges weer zacht.
 

  1. Verhit een grillpan en vet deze heel licht in met een paar druppels olie op een keukenpapiertje. Grill de asperges zo’n 5 minuten totdat ze rondom wat grillstrepen hebben.
  2. Snijd de radijsjes in heel dunne plakjes en verkruimel de geitenkaas.
  3. Maak een dressing door de frambozenazijn met griekse olijfolie in een kommetje te mengen met peper en zout naar smaak.
  4. Verdeel de waterkers over twee borden en leg er de groene asperges op. Bestrooi met de radijs en geitenkaas.
  5. Maak deze salade af met de frisse dressing, serveer met een lekker stuk vers boerenbrood en het genieten kan beginnen.

Download hier het recept in PDF
Lentesalade met asperges, waterkers en geitenkaas PDF

Bron: Liefde voor lekkers