Linzensalade met tomaatjes en olijven

Linzensalade met tomaatjes en olijven

Ingrediƫnten:

  • 200 gr Bio linzen (blikje)
  • 75 gr rucola
  • 150 gr olijven
  • 300 gr cherrytomaten
  • 40 gr geroosterde pijnboompitten
  • Handje basilicumblaadjes
  • 30 gr vlokken Parmezaanse kaas
  • 2 el Tomatenazijn
  • 3 el Spaanse olijfolie
  • Peper en zout
 
Bereidingswijze:
  • Snijd de cherrytomaten door de helft en doe deze in een schaal.
  • Snijd de olijven doormidden en doe deze bij de cherrytomaten.
  • Voeg de pijnboompitten en basilicumblaadjes samen met de rucola bij   cherrytomaten.
  • Spoel de linzen in een zeef onder de kraan af en doe deze bij de rest.
  •  Maak een dressing van 2 el tomatenazijn en 3 el  Spaanse olijfolie en maak op smaak met peper en zout en doe dit bij de salade.
  • Meng alles door elkaar en doe het in een mooie schaal en garneer af met vlokken Parmezaanse kaas.
 
Eet smakelijk
 
Download hier het recept in PDF
Linzensalade met tomaatjes en olijven PDF