Pastinaaksalade met korianderdressing

Pastinaaksalade met korianderdressing

Pastinaak, een vergeten, maar zeer diverse heerlijke groente.

Ingrediƫnten (voor 2 personen)

  • 1 pastinaak
  • 150 gram veldsla
  • zout en peper
  • 1 eetlepel balsamico bianco azijn
  • 1/4 theelepel korianderzaadjes
  • 2 eetlepels olijfolie uit Spanje

Bereidingswijze:

  • Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd ze in het formaat van Franse frietjes.
  • Blancheer de frietjes in water met zout ongeveer 1 minuut. Laat ze afkoelen.
  • Was de veldsla en droog deze in de slacentrifuge en verspreid ze over 4 bordjes.
  • Meng het zout, de peper, de geplette en licht geroosterde korianderzaadjes, azijn en olie tot een dressing.
  • Verdeel de pastinaak over de veldsla en besprenkel met de dressing.
 
 
Eet smakelijk
 
Download hier het recept in PDF
Pastinaaksalade met korianderdressing PDF