Rode biet met geitenkaas, walnoot en gemengde sla

Rode biet met geitenkaas, walnoot en gemengde sla
Heerlijke salade, heel geschikt als lunch of voorgerechtje
 
Ingrediënten (voor 4 personen)
 
  • 4 rode biet
  • gemengde sla
  • 250 gram geitenkaas (naar eigen smaak, van zacht tot pittig)
  • Balsamico Spezial Mimi’s  keuze
  • Spaanse olijfolie Mimi’s  keuze
  • handje gepelde walnoten of pijnboompitten
 
Zo maak je het:
 
  • Was de rode bieten goed, je hoeft ze niet te schillen. Snijd ze in dunne plakjes met de mandoline of keramisch mes. Doe ze in een pannetje en giet er water bij tot ze onder staan. Giet er een flinke scheut olijfolie, een flinke scheut Balsamico Spezial en vers gemalen zwarte peper bij.
  • Kook ongeveer 10 minuten tot de biet beetgaar is en giet het kookvocht weg.
  • Meng de gemengde sla met wat olijfolie, balsamicoazijn, fleur de sel en zwarte peper.
  • Schik de rode biet op een bord, leg daarop de gemengde sla en verdeel er de geitenkaas in kleine stukjes over. Maak af met de walnoten.
 
 
Eet smakelijk