Salade van rucola met gamba's

Salade van rucola met gamba's

Ingrediënten

· 100 gram Parmezaan
· 24 rauwe, ongepelde gamba’s
· 60 gram rucola / 1 citroen / 2 tenen knoflook
· 4 eetl. olijfolie uit Spanje
· 2 eetl. crema mango azijn
· Snufje milde paprikapoeder / peper en zout

Bereidingswijze

  • Rasp de schil van de citroen.
  • Giet 2 eetl. Spaanse olijfolie in een schaal en voeg de geperste knoflook, 1 eetl. crema mango azijn, paprikapoeder, het sap van een halve citroen en wat peper en zout toe. Voeg vervolgens de gamba’s toe, meng goed, en laat 2 uur afgedekt marineren in de koelkast.
  • Schaaf de Parmezaan in krullen.
  • Giet 2 eetl. Spaanse olijfolie en 1 eetl. crema mango azijn over de rucola, voeg zout toe en meng goed. Verdeel de rucola over 4 borden
  • Leg de gamba’s in een pan en bak tot ze mooi roze zien. Verdeel ze over de borden, bestrooi met de Parmezaan