Sous-vide bereide zalmfilet met truffelolie, knolselderij puree en krokante rijstnoedels

Sous-vide bereide zalmfilet met truffelolie, knolselderij puree en krokante rijstnoedels

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Zalmfilet zonder vel                          4 x 100 gram
Truffelolie                                        20 + 10 ml

Olijfolie                                           40 + 10 ml.
Knolselderij                                     300 gram
Dragon, gehakt                                1 eetlepel
knoflook                                          1 teentje
kastanjechampignon                        60 gram
nootmuskaat                                   snufje
Rijstnoedels rauw                            30 gram
Frituurolie                                       500 ml.
Citroen                                           1
Zout en peper                                  naar smaak

 

Bereidingswijze:

Stap 1:

· Verwarm het sous vide bad tot exact 50°C.

· Maak de zalm schoon en verwijder het vel. Bestrooi met peper en zout en plaats ze in een passende vacuümzak.

· Giet er per portie zalm 10 ml olijfolie en 5 ml. truffelolie bij en trek vacuüm.

· Plaats tot gebruik in de koeling.

 

Stap 2:

· Gaar de zalm 13 minuten. De zalm heeft nu het perfecte punt van gaarheid.

· Snij de zak open en haal de zalm eruit.


Bereidingswijze als je het krijgt en geen sous-vide apparaat hebt:
      · Breng in een pan water aan de kook als het kookt zet je de warmtebron uit en doe de zalm erin en laat 10       -15 minuten hierin garen. 

 

Stap 3:

· Kook de knolselderij in 25 minuten gaar met de knoflook en maak er een mooie puree van met het zalmvocht en maak af met nootmuskaat, peper en zout.

· Roer als laatste de dragon erdoor.

 

Stap 4:

· Snij de kastanjechampignons in fijne schijfjes en meng met 10 ml. truffelolie. De champignons blijven rauw

 

Stap 5:

· Verhit de frituurolie en frituur de rijstnoedels kort, ze gaan poppen, net als popcorn. Haal ze direct uit het vet en bestrooi met wat zout en leg op keukenpapier.

 

Stap 6:

· Leg nu op bord knolselderijpuree, hierop stuk zalm, enkele schijfjes rauwe kastanjechampignon eromheen, toef rijstnoedels erop en dan garneren met citroenrasp en enkele druppels olijfolie.