Zelf verse pasta maken

Zelf verse pasta maken

Recept voor het maken van verse pasta

Ingrediƫnten
  • 200 gram semola
  • 100 gram 00 bloem
  • 3 eieren maat M, let op: het laatste ei niet meteen helemaal toevoegen. Kijk goed naar de pasta of hij heel het ei nodig heeft.
  • 1/2 tl zout/ 1/2 bouillonblokje voor in het kookwater
  • olijfolie
Bereidingswijze
  • Weeg de bloem en de semola af en doe dit in de mengkom. Voeg het zout toe. 
  • Op een schoon werkoppervlak maak je een bergje meel, klop de eieren in een kommetje los en doe dit in het kuiltje van de bloem. Werk met een vork gedeeltelijk het ei door de bloem en vorm een bal waarna je kunt gaan kneden tot een mooi deeg. 
  • Verdeel het deeg in 10 stukken. Neem een stuk deeg en haal die door de breedste wals. Vouw het deeg in 3 delen op. Haal weer door de wals. Herhaal dit 8 keer. Zet de wals steeds een stand smaller. Rol nu het deeg uit, je hoeft het nu dus niet meer op te vouwen. Ga door tot het de voor jou gewenste dikte heeft. Laat even drogen tot je het kunt snijden. 
  • Verwissel de wals door de pastasnijder. Haal de deeglap door de pastasnijder en hang de pasta te drogen op het rek. 
  • Zet een pan met water op het vuur. Voeg het bouillonblokje of zout toe. Kook de pasta gaar in 3-4 minuten. Giet af en doe er wat kookvocht over. 
Eet smakelijk!