Kookboeken

Nooit meer hetzelfde op tafel. Laat je inspireren door de beste chefs en stil je honger naar (nog meer) kookkennis!  Een ruime keuze uit de meest fraaie kookboeken vind je bij Mimi. Ben je op zoek naar kookinspiratie of een beschrijving van een bepaalde kooktechniek? Bij ons vind je kookboeken over de buitenlandse keuken, kookboeken van bekende chef-koks en kookboeken over allerhande kooktechnieken.
Bij je zoektocht naar het beste en fijnste kookboek adviseren we je graag in onze winkel zodat je niet meer krijgt dan je nodig hebt, maar wel meer dan je verwacht! Bovendien kun je het boek zien en erin bladeren, en weet je precies of het aan je verwachtingen voldoet. Wij zorgen dat jij blij bent met jouw aankoop!

Kookbijbels

Onze kookbijbels, een naslagwerk wat een leven lang mee gaat, en je alle informatie over dat onderwerp geeft.
en ze staan zo op een rijtje toch prachtig in je keuken; alle kennis bij de hand :-).
Een ideaal cadeautje om te geven.

 

Actueel

Altijd ben ik op zoek naar de leukste en actueelste kookboeken. Ken je deze al?

Kookboekgeschenken


Het perfecte cadeautje voor de kookliefhebber. Vanaf hele leuke prijsjes!

Made at Home

De Italiaanse familiekeuken staat in dit kookboek van de Italiaanse chef-kok Giorgio Locatelli, eigenaar van restaurant Locanda Locatelli in Londen en tv-persoonlijkheid, centraal. Het kookboek neemt je mee naar Locatelli's familie, zijn leven en zijn liefde voor lekker en puur eten. 

Chef koks


Nigella en Jamie kennen we allemaal, maar ook Yotam Ottolenghi, Jonathan Karpathios en vele anderen staan te popelen om kennis met je te maken!

Jamie Oliver: 5 Ingrediƫnten

In 5 ingrediënten: snel & simpel koken laat Jamie Oliver zien hoe je met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en healthy kunt eten. De recepten zijn stuk voor stuk eenvoudig te maken en in een handomdraai klaar.

Dit is Jamie's makkelijkste kookboek tot nu toe en ideaal voor mensen met weinig tijd. Met dit kookboek van Jamie Oliver: elke dag verse maaltijden voor iedereen die tot vijf kan tellen.

Verrot Lekker

Fermenteren is het functioneel laten rotten van voedsel. Het is een oude vorm van conserveren, een techniek van vroeger die helemaal terugkomt. Het past in de trend van gezond eten en het verduurzamen van voedsel.

Alles wat we lekker vinden, is vaak gefermenteerd.  Verrot lekker is een praktisch kook- en doeboek, met veel recepten. Allerlei producten komen aan bod: niet alleen groente en fruit maar ook zuivel, vlees, vis, noten, zaden en granen. Auteur Christian Weij geeft zijn basisregels en introduceert je in de wereld van fermenteren.

 

Pascale Naesens


Ik kook nu al een hele tijd regelmatig een recept uit een van haar boeken. Ze zijn eenvoudig te maken, bestaan uit niet al te veel ingredienten en zijn echt altijd goed van smaak. Ook mijn dochters vinden ze eigenlijk altijd lekker en dat kan ik niet van elk kookboek zeggen. Wat me ook opvalt dat de gerechten erg voedzaam zijn, in eerste instantie denk ik altijd : heb ik hier wel genoeg aan? Ja dus ! Daarom heb ik ook weer haar nieuwe boek ingekocht, Puur Pascale 2

Sapjes en Smoothies

Er zijn al heel wat boeken uitgebracht over dit onderwerp maar de boeken Sapje en Groene sapjes vermeld ik graag. Sapje omdat dit boek met de seizoenen meegaat. Omdat ik altijd op de markt mijn boodschappen doe sluit dit het meest aan bij het verse aanbod wat er dan is. Groene sapjes is een helder en overzichtelijk boek waarin vooral met groenten wordt gewerkt en combinaties die ik anders niet zo snel zou bedenken. Natuurlijk zijn ze bij ons verkrijgbaar.

Bunzlau Castle Kookboek, Stoer en lekker koken voor familie en vrienden.

Heerlijk verrassende en eenvoudige recepeten, zoveel mogelijk bereid in het gezellige Bunzlau Castle servies. 
Pure ingrediënten vormen de basis voor mooie voorgerechten, eerlijke en stoere hoofdgerechten, kleurrijke bijgerechten en verleidelijke nagerechten. 
Een perfect kook-en beleefboek voor alle Bunzlau Castle liefhebbers en ook voor iedereen die houdt van gezellig tafelen met vrienden en familie, maar niet van eindeloos in de keuken staan.

Kooktechnieken


Leuk zo’n tajine, maar hoe gebruik ik ‘m eigenlijk? Wat is sous-vide koken? Ik gebruik mijn braadpan nooit. Ontdek de mogelijkheden van je pannen, je oven, je messen en nog veel meer met deze specialistische boeken!

Barbecue


Iedere keer weer worstje, burger en drumstick? Met een zwart randje? Nu definitief verleden tijd met onze uitgebreide selectie buitenkookboeken! Voor BBQ, Dutch Oven en rookoven.