Kookboeken

Nooit meer hetzelfde op tafel. Laat je inspireren door de beste chefs en stil je honger naar (nog meer) kookkennis!  Een ruime keuze uit de meest fraaie kookboeken vind je bij Mimi. Ben je op zoek naar kookinspiratie of een beschrijving van een bepaalde kooktechniek? Bij ons vind je kookboeken over de buitenlandse keuken, kookboeken van bekende chef-koks en kookboeken over allerhande kooktechnieken.
Bij je zoektocht naar het beste en fijnste kookboek adviseren we je graag in onze winkel zodat je niet meer krijgt dan je nodig hebt, maar wel meer dan je verwacht! Bovendien kun je het boek zien en erin bladeren, en weet je precies of het aan je verwachtingen voldoet. Wij zorgen dat jij blij bent met jouw aankoop!

Barbeque


We hebben verschillende bbq kookboeken in de winkel op voorraad. Van boeken van chefkoks Julius Jaspers, Jord althuizen tot de bbq bijbel en de groene bbq. 

Gemak

Binnen 20 minuten een super lekker recept op tafel toveren? Dat kan met het boek van ChicksLoveFood. Voor de recepten zijn maar 6 ingrediënten nodig, dus ook in de supermarkt ben je snel klaar. Ideaal voor als je na een lange werkdag toch iets verrukkelijks wil eten.

Ook met de kookboeken van lekker en simpel hoef je niet veel tijd in de supermarkt door te brengen. Ze bedenken makkelijke recepten, die snel klaar zijn, maar toch heel lekker! 

Vegetarisch

We gaan steeds meer vegetarisch of vegan eten, een leuk kookboek geeft je meteen al wat inspiratie voor recepten. 

In het boek "Vega" vindt je heel veel inspiratie voor vegetarische recepten, van recepten voor doordeweeks tot wat bijzondere gerechten voor etentjes met vrienden. 
 

Bakken

Rutger van den Broek, winnaar van Heel Holland Bakt, heeft inmiddels heel wat bakboeken uitgebracht. In het makkelijke bakboek staan 100 bakrecepten  die heel makkelijk zijn en waar je niet veel benodigdheden voor nodig hebt.  En volgens Joke, onze fanatieke bakster, kloppen de recepten altijd.
 
Prachtige foto’s en heerlijke recepten staan in dit bakboek van Donna Hay. Het boek bestaat uit thema's die allemaal heerlijke taarten, cakes en koekjes bevatten. Vooral de snelle ‘quick-fix’-recepten en gezondere ‘fresh & light’-recepten zijn een verademing in bakland. Voor ieder wat wils dus!

Chef koks

Mooie boeken van echte chefkoks, met smaakvolle gerechten en prachtige foto's.  

Kookbijbels

Kookbijbels - de musthave in elke keuken!

Elke bijbel, geschreven door een expert op dat gebied, is een naslagwerk wat een leven lang mee gaat en je alle informatie over dat onderwerp geeft. In elke bijbel wordt er aandacht besteed aan materialen, bereidingswijzen en kooktechnieken die ook duidelijk in foto's weergegeven worden. En ze staan echt prachtig in je keuken! 

Kooktechnieken

Zonder dat we het in de gaten hebben, verdwijnen producten die we nog goed kunnen gebruiken in de afvalbak. Met Instock cooking leer je hoe van een overrijpe banaann een gezonde gedroogde snack kan maken en van een stukje komkommer een heerlijke pickle. In dit boek worden conserveringstechnieken op een toegankelijke manier uitgelegd, zodat je van je restjes juist iets unieks creëert. 

Voedsel drogen wordt steeds populairder. Door een droogmachine te gebruiken krijg je erg lekker maar vooral gezond en voedzaam eten. In het boek 'Droog!' vind je allerlei recepten van het ontbijt tot het diner en zelfs voor je huisdier. Je leert hoe je groente, fruit, vlees, noten, zaden en kruiden op de meest smaakvolle manier kan bereiden. 

Hou je van koken maar wil je graag je kooktechnieken verbeteren? In 'virgin tot veteran' krijg je de kneepjes van het vak uitgelegd waardoor je vol met zelfvertrouwen aan de slag kan in de keuken.