Brood bakken

Onze chefkok is aan de slag gegaan met het bakken van zijn eigen brood. Op deze pagina nemen we jullie mee in het proces van zuurdesembrood bakken. In het eerste filmpje laat Jos zien hoe je de zuurdesem starter maakt en deze kan onderhouden. Vervolgens kan je na 10 dagen aan de slag met het maken van je eigen brood. Hoe dat moet laat Jos je zien in het 2de en 3de filmpje. 

Heel veel plezier met deze leuke hobby!

Zuurdesem starter maken en onderhouden

Ingrediënten 
 

50 gram bloem (biologisch en volkoren of spelt)

50 gram roggemeel (liefst biologisch)

100 ml. water op kamertemperatuur    (19-21 graden celcius)

Volkoren zuurdesembrood maken

Ingrediënten (voor 800 gram):

Volkorenmeel 200 gram

Volkorenbloem 200 gram

Water 200 ml.

Moederdesem  actief 160 ml.

Zout 8 gram

Suiker 8 gram

Olie 1 eetlepel

margarine of reuzel 25 gram

Brood afbakken en het resultaat

Het eindresultaat